OADOR Timișoara merge mai departe pe drumul legalității

oador

După un lung șir de incidente, al cărui punct culminant l-a constituit defăimărea imaginii prin acțiunile imorale la care s-a dedat Ana Jucuți, o fostă membră a Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului din Timișoara, instituția încearcă să-și recupereze prestanța de care ar fi trebuit să se bucure în tot acest răstimp.

În luna septembrie, Judecătoria Timișoara a legitimat noua componență a Consiliului director, reconstituit după decesul fostului președinte, precum și modificările aduse statutului organizației. În fruntea organizației a fost ales, în unanimitate, Dorel Teodor Nicolici, care a afirmat că organizația pe care o conduce intenționează să depună toate diligențele pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în scopul principal al acesteia, respectiv, acela de a-i sprijini în mod legal în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Pentru cei mai puțin familiarizați, menționăm că OADOR, cu sediul central în Timișoara, este o organizație neguvernamentală, fără apartenență politică, al cărei principal obiectiv este acela de a-i apăra pe cetățenii lezați în drepturile morale, sociale, politice, culturale, etnice, de conștiință și de religie.

Membrii săi pot reprezenta interesele celor pe care îi reprezintă inclusiv în afara granițelor țării, unde, de altfel, se bucură de o susținere mult mai mare din partea autorităților statelor membre UE decât din partea celor române. Referitor la acest ultim aspect, este de remarcat, în mod negativ, faptul că OADOR nu a primit niciodată un sediu gratuit din partea vreunei instituții publice din Timișoara pentru a-și putea desfășura activitatea.

La OADOR Timișoara se primesc, anual, sute de sesizări și plângeri de la cetățeni. Președintele organizației, Dorel Teodor Nicolici, a specificat că, pentru o mai bună gestionare a acestora, se vor reînnoi protocoalele cu partidele politice și cu instituțiile statului.

Pe de altă parte, conducerea atenționează cu privire la faptul că Ana Jucuți și Claudiu Dornstauder – doi foști membri ai organizației au fost excluși din OADOR, iar dacă există cetățeni care au fost înșelați de aceste două persoane sunt rugați să contacteze organizația cu sediul actual pe strada Proclamației de la Timișoara, nr. 7.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *