O zi cu o importanţă aparte!

O zi cu o importanţă aparte

O zi cu o importanţă aparte! În Sala Orizont, la Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc lansarea uneia dintre cele mai cuprinzătoare lucrări de critică – Istoria Literaturii Române Contemporane din Vest – o remarcabilă realizare a domnului prof. univ. dr. Alexandru Ruja, critic şi istoric literar care, în ultimul deceniu, şi-a pus semnătura pe câteva volume de referinţă.

Dovadă sunt, ca o meritată răsplată, distincţiile primite, care validează opera şi, deopotrivă, cărturarul, cea mai înaltă venind din partea Academiei Române.

Cel dintâi, dând, astfel, tonul, a vorbit domnul profesor univ. dr. Cornel Ungureanu, preşedintele filialei, a cărui activitate, de aproape şase decenii, este definită de cărţi fundamentale de critică şi istorie literară.

Scriitorii Eugen Dorcescu, Ion Marin Almăjan, Ion Jurca Rovina, părintele Ioan Pătraş, Paul Purea, reputat medic şi om de ştiinţă, doamna Paraschiva Ruja, cea care îl susţine dintotdeauna pe autor, au evidenţiat utilitatea lucrării, ce vine din complexitatea sa, fiind un instrument de lucru, în timp, pentru generaţii.

Editorul, dl conf. univ. Ioan David a mărturisit că Editura sa, David Press Print, îşi face un titlu de onoare publicând acest volum de referinţă, care cuprinde 1031 de pagini, în condiţii grafice de calitate.

Istoria Literaturii Române Contemporane din Vest a domnului Alexandru Ruja rămâne de-acum un reper în critica şi istoria literaturii române. Autorul, în cuvântul său, în finalul întâlnirii, a anunţat un nou proiect de anvergură, pe care doreşte să-l finalizeze într-un an. Recunoscător confraţilor care i-au comentat istoria, domnul profesor, apropiate fiind alegerile la fială – mai exact în 16 martie – a făcut câteva referiri, punctual, dovedind, încă o dată, cât este de implicat în viaţa şi activitatea filialei.

CITEŞTE ŞI: Mihai Teodor Olteanu, între clipă şi eternitate!

Recenta întâlnire a avut, cum spuneam, o dublă însemnătate. Domnul profesor Cornel Ungureanu a marcat trecerea celor cinci ani de la alegerea sa ca preşedinte al filialei. O postură onorantă, însă nu tocmai uşoară, ţinând seamă de structura, mărimea şi importanţa filialei, numără 210 membri, în cadrul Uniunii Scriitorilor din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *