O universitate timișoreană și-a închis porțile

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desființare a trei universităţi, printre care şi „Mihai Eminescu” din Timişoara. Începând cu anul 2014- 2015, universitatea timișoreană a intrat în lichidare cu toate programele/ specializările de studii.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bogată țară din Europa ridică restricțiile pe piața muncii pentru români, în 2019. Salariul mediu ajunge la 6.000 euro

În prezent, nu mai funcționează în cadrul acesteia nici o specializare sau vreun program de studiu, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate. Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara a fost o instituție de învățământ privată, înființată în anul 1992.

CITEŞTE ŞI: Câine surprins de camere în timp ce își ”imploră” stăpânul să nu-l abandoneze. VIDEO

Facultățile disponibile în cadrul acestei universități erau: de Management Turistic, Hotelier și Comercial și de Psihologie și Asistență Socială. Dacă în anul 2005 universitatea a fost acreditată prin decret, în 2013 a primit calificativul „lipsă de încredere” din partea ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).

Aceeași agenție a propus Ministerului Educației Naționale închiderea acestei universități din cauza nerespectării standardelor de calitate.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns