O tânără necăsătorită în vârstă de 20 de ani, din Timișoara, a renunțat la întreruperea de sarcină pe care o programase…

sarcina

O tânără necăsătorită în vârstă de 20 de ani, din Timișoara, a renunțat la întreruperea de sarcină pe care o programase după ce, zile la rând, în fața Clinicii de Ginecologie ”Odobescu” din Timișoara mai mulți voluntari au susținut dreptul la viață al tuturor copiiilor.

”E vorba de o persoană aflată într-o profundă criză. Atât ea, cât și părinții săi care locuiau în apropierea unității sanitare și care ne vedeau zilnic în stradă au înțeles că există viață din momentul concepției. Avem semnale că și alte femei au trecut printr-o schimbare de opinie asemănătoare și în curând vor deveni mame.

Avem o mărturie cutremurătoare a unei doamne care a dorit să facă avort deoarece mai avea acasă un copil de 13 ani, iar situația financiară și diferența mare de vârstă dintre copii erau văzute ca și impedimente. Din fericire, femeia a renunțat la gândul său după ce medicul i-a propus să se mai gândească. Ne bucură faptul că numărul avorturilor a scăzut la jumătate (în martie au fost efectuate doar 46 de avorturi – n.r.)”, a precizat, din partea organizatorilor Campaniei ”40 de zile pentru viață”, Ghiță Alecsei.

Clinica de Ginecologie ”Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara a fost pichetată timp de 40 de zile, începând cu data de 1 martie și până în pragul Săptămânii Mari de dinainte de Sfintele Paști, într-un protest inițiat de societatea civilă și susținut de toate cultele religioase creștine din orașul de pe Bega.

”Inițial am estimat că vor participa 500 de persoane la această acțiune. Am avut însă surpriza să avem peste 852 de voluntari, iar un sfert dintre aceștia au fost de mai multe ori în stradă. Astfel, la final de campanie, putem spune că au participat 1.200 de persoane, aproape toți voluntarii fiind tineri. În fiecare zi, au îndurat frigul, ploaia sau temperaturile mai ridicate peste 30 de persoane”, a declarat Ghiță Alecsei.

Voluntarii au militează împotriva întreruperilor de sarcină prin post, rugăciune și veche – timp de 12 ore din 24 (de la 7 la 19). Totodată, de Buna Vestire, în 25 martie, a avut loc Marșul pentru Viață, o altă acțiune menită să atragă atenția femeilor asupra riscurilor fizice, psihice și sufletești la care se expun atunci când decid să curme viața fătului din pântece.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O tânără necăsătorită în vârstă de 20 de ani, din Timișoara, a renunțat la întreruperea de sarcină pe care o programase…

  1. FELICITARI PENTRU CEI CARE AU PICHETAT MATERNITATEA ODOBESCU, AU REUSIT CE SI-AU PROPUS
    LE SUGEREZ SA MEARGA SA PICHETEZE SI IN FATA CASELOR DEMNITARILOR , POATE REUSESC SA SALVEZE CE A MAI RAMAS DIN PADURILE ROMANIEI, POATE II DETERMINA SA NU MAI DETURNEZE FONDURI IN FOLOSUL LOR SI POATE VOM AVEA O VIATA MAI BUNA IN RAMNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *