La Timişoara, ca-n filme! Lucrările la Pasajul Jiul vor opri trenurile timp de 72 de ore

jiul

Imediat după Paști, pe șantierul de la pasajul Jiul va avea loc cea mai spectaculoasă operațiune a lucrărilor. Este vorba despre lansarea culeei (conform Dex, infrastructura care se execută la capetele unui pod, pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia şi pentru a susţine calea de acces pe pod).

„Va fi o platformă care va fi împinsă sub calea ferată prin dislocarea pământului de sub aceasta. Va fi pasul cel mai important din toată lucrarea și se va face după Paști. Pe parcursul executării operațiunii va fi întrerupt și traficul feroviar timp de 72 de ore”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

La ora actuală, pe acest șantier se lucrează la pistele pentru biciclete și se înlocuiesc bordurile în porțiunea de pe Bulevardul Republicii.

„Rețelele de utilități sunt montate și a fost realizat un sistem de evacuare a apei prin pompare, astfel că nu vom mai avea apă în Pasajul Jiul la orice ploaie mai abundentă. Nu exista un sistem de evacuare a apei distinct de cel al orașului și, cum legile fizicii funcționează, apa se ridica la nivelul canalelor. Sigur că este mai complicat și cresc costurile, dar trebuie să facem lucrurile să funcționeze și în situații excepționale, cum sunt cele în care plouă abundent”, a relatat Robu.

La Popa Șapcă, în așteptare

La Pasajul Popa Șapcă, lucrările sunt, deocamdată, stopate, dar nu pentru că nu vrea cineva să lucreze, explică edilul. Sunt necesare mutarea rețelei de gaz și descărcarea arheologică. Firma care deține rețeaua de gaz metan este una privată și „nu vine la ordinul primarului să-și schimbe prioritățile”.

Totuși, conducerea municipalității nu se poate plânge, pentru că cei de la gaz au avut o atitudine constructivă. Până când se rezolvă cu mutările și cu descărcările, se lucrează la Bulevardul Antenei, în locul unde va fi un sens giratoriu, precum și la breteaua care va lega zona mall-ului de strada Demetriade și zona străzii Baader.

Și la Pasajul Popa Șapcă circulația va fi întreruptă pentru o perioadă, astfel că primăria va trebui să asigure până atunci o legătură alternativă cu restul orașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *