O sută de ani de istorie la prima ediție a Festivalului Luminii

Spectacolele cu lumini fascinante puse în scenă în Piața Libertății, timp de trei zile, printr-un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și municipalitatea timișoreană, au reușit să transmită emoții puternice publicului prezent.

Spectacolul reunește artele performative, muzica, artele vizuale și instalațiile de lumină, care prezintă imagini mereu înnoite ale clădirilor din Piața Libertății, puternic sugestive pentru cele trei momente ale istoriei ultimului secol redate în cele trei acte.

Personajul principal al spectacolului „Lumina Libertății”, Luca, este urmărit de-a lungul spectacolului, în primul act fiind prezentate nașterea, adolescența și prima iubire a acestuia, care coincid cu evoluția Timișoarei după 1918.

În al doilea act, un nou război izbucnește, Luca este înrolat în armată, iar la finalul acestuia, în orașul de pe Bega pătrund trupele sovietice, prevestind vremea comuniștilor.

În ultima seară, duminică, eroul principal trăiește un alt moment istoric important din evoluția centenară a Timișoarei: Revoluția din Decembrie 1989, cu reaprinderea speranței în libertate.

În grandiosul spectacol s-au implicat peste 100 de actori, muzicieni, dansatori și membri ai comunității artistice locale, fiecare contribuind la reușita acestuia.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns