O ştire care îi priveşte pe TOŢI PĂRINŢII copiilor din ciclul primar

clasa zero1

Anul 2016 se anunţă a fi unul al austerităţii, cu măsuri dure în rândul populaţiei. Este prea puţin probabil să fie acordate noi drepturi angajaţilor, atâta vreme cât vor fi tăiate multe dintre cele care fuseseră căpătate.

Unul dintre actele normative aşteptate era acordarea unor ajutoare pentru părinţii care au copii în clasele 0-4 şi urmează programele after-school. Concret, fiecare familie urma să primească un tichet în valoare de 200 de lei, începând cu anul şcolar 2016-2017. Banii ar mai fi atenuat şocul financiar resimţit de părinţii aflaţi în această situaţie, nevoiţi să plătească, lunar, câte 600-700 de lei.

Iniţiativa legislativă i-a aparţinut deputatei PNL Raluca Turcan şi a primit, în urmă cu două luni, avizul Comisiei de educaţie din Camera Deputaţilor. Propunerea nu a mai intrat în plenul Parlamentului, întrucât nu s-a identificat sursa de finanţare necesară acoperii cheltuielilor. În aceste condiţii, iniţiativa s-a întors la comisia de educaţie, în aşteptarea găsirii finanţării. Previziunile nu sunt, însă, foarte optimiste, având în vedere tăierile financiare practicate, deja, de Guvernul Cioloş.

virgil popescu„Tichetele pentru părinţi ar fi o idee foarte bună, cu efecte chiar în scăderea abandonului şcolar. Mă tem însă că nu se va concretiza nimic, atâta vreme cât s-a renunţat la unele drepturi care tocmai fuseseră obţinute. Mă refer la voucher-ele de vacanţă şi la tichetele-cadou, pe care Guvernul Cioloş ni le-a anulat. Nu cred că vom primi nici un fel de tichete de la acest guvern, care pare dispus să acorde doar tichete de austeritate”, a declarat Virgil Popescu, liderul sindical al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar timişean.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “O ştire care îi priveşte pe TOŢI PĂRINŢII copiilor din ciclul primar

  1. Da sa primeasca 200 dar ei sa plateasca 600-700 de lei ce gluma buna. Eu unu as face ceva pe cei 200 daca trebuie sa platesc mai vreo 400-500 din buzunar

  2. A mai auzit cineva s se vorbeasca de tichetele pentru afterschool?Parca era vorba sa se faca cerere la sf anului scolar pentru anul urmator!

Lasă un răspuns