Fără pensii de Crăciun?

pensie

După multă vreme, Crăciunul din acest an ar putea fi prima sărbătoare care îi lasă pe pensionari fără bani. În mod normal, pensiile sunt virate băncilor în data de 14 a lunii, cei care au card putând intra imediat în posesia banilor. Pentru cei care primesc pensia prin poştă, există un grafic bine stabilit, astfel încât toate sumele trebuie achitate până în ultima zi a lunii.

Asta se întâmplă în lunile obişnuite, exceptând decembrie, când pensiile se acordau mai repede, astfel încât să nu rămână nimeni fără bani de Crăciun.

În acest sens, sumele erau virate caselor de pensii mai repede, prin data de 8 sau 9 ale lunii, astfel încât factorii poştali să aibă un răgaz suficient pentru a încheia distribuirea până la Crăciun. În acest an, decalarea nu s-a mai produs.

„Nu am primit nimic special, totul se desfăşoară normal. Banii vor intra în bănci în 14 decembrie, la fel ca înainte. Depinde de modul în care se organizează poştaşii ca să poată distribui toate sumele mai repede ca de obicei”, a declarat Ioan Căprariu, directorul Casei de Pensii Timiş.

Nefiind viraţi mai repede banii, poştei îi va fi foarte greu să se încadreze în termen. Se fac, însă, eforturi pentru ca toate pensiile să ajungă la oameni până în data de 24 decembrie, însă nu există garanţii în acest sens.

Nicolae Avram, şeful Oficiului de Poştă Judeţean Timiş, spune că deşi factorii vor ajunge la domiciliul pensionarilor până în 24 decembrie, există riscul ca o parte a acestora să nu fie găsiţi acasă, caz în care li se vor lăsa înştiinţări în cutiile poştale.

Cei ce nu se află acasă vor putea merge la oficiul poştal de care aparţin doar după data de 28 decembrie, ceea ce înseamnă că vor rămâne fără aceşti bani de Crăciun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Fără pensii de Crăciun?

  1. La cât îi stim de economi pe unii pensionari nu ar fi
    exclus ca s imprumute ei guvernul cumparand din economii TITLURI DE
    STAT.PS.mai ales cei cu pensii mari.

Lasă un răspuns