O şosea din vestul ţării, blocată de şoferii de camioane

protest tiruri

Şoferii de camioane continuă protestele împotriva creşterii preţului la poliţele RCA.

Au promis că nu se lasă până când Guvernul nu intervine în problema asigurărilor care costă o avere şi se ţin de cuvânt.

Şoferii de camioane, şi nu numai, au protestat din nou luni pe centura municipiului Arad, parte a DN 7, timp de două ore, între orele 10:00 şi 12:00.

Conducătorii auto au circulat timp de două ore cu viteze de 10-15 kilometri la oră, blocând, efectiv, traficul pe centură.

Aproximativ 350 de autovehicule, de la camioane, basculante, microbuze şi până la autoturisme, au participat la protestul care a avut loc între sensul giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Nădlac şi până la sensul giratoriu de la ieşirea din oraş spre Şiria. Dar, în fapt, nu doar această bucată de drum a „găzduit” proteste, ci şi alte drumuri naţionale aglomerate din judeţul nostru. Toate acestea pentru că şoferii sunt nemulţumiţi de preţurile uriaşe pe care trebuie să le plătească firmelor de asigurare auto.

Cu tunul pe Guvern

Reprezentanţii asociaţiilor care îi reprezintă pe şoferi le cer guvernanţilor să intervină în problema poliţelor RCA pentru că, spun şoferii, valorile cerute pentru asigurări sunt uriaşe şi nejustificate.

„Se circulă pe cele două sensuri dinspre Deva şi dinspre Nădlac cu 10-15 kilometri la oră, într-un volum enorm de mare. S-au alăturat şi microbuze şi tot ce înseamnă plătitori de RCA. Se circulă cât se poate de greu, în acest moment, roţile maşinilor se învârt în ritmul în care guvernanţii se gândesc la noi. Faptul că un RCA ajunge la nişte sume astronomice, cele mai mari din Europa, nejustificate, considerăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară asistă la fraude enorme. În cazul în care va continua aşa, închidem porţile.

Am intrat pe pierderi, sunt transportatorii mici cărora le sunt numărate zilele. Sperăm că săptămâna aceasta să avem o discuţie cu cei de la Guvern, dacă o să ne mai deschidă uşile. Am avut deja două discuţii fără niciun fel de reacţie”, a declarat, pentru Mediafax, Adrian Pop, preşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor „Europa 2002”. Transportatorii cer Guvernului şi ASF să demareze anchete pentru a vedea cât de necesară este creşterea enormă a preţului asigurărilor, conform aradon.ro.

Pentru că, spun şoferii şi patronii firmelor de transport, se plătesc adevărate averi, de peste 20.000 de lei, pentru fiecare camion în parte. Protestatarii sunt convinşi că societăţile de asigurare vor să facă „munţi de bani” de pe spatele camionagiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *