O şcoală din județul Timiş, în pericol de a se închide

„Şcoala din Şanoviţa e gata să-şi închidă porţile”, ne-a menţionat Simona Magdin, viceprimarul comunei Ghizela.

„În sat au mai rămas doar câţiva copii şi nici aceştia nu au avut parte de o învăţătoare care să rămână. La începutul anului şcolar a venit o dăscăliţă care a stat doar două luni, după care a plecat în concediu de maternitate.

Apoi, un alt cadru didactic nu putea preda decât după-amiaza. Supăraţi, mai mulţi părinţi şi-au retras copiii de la respectiva şcoală, înscriindu-i la unitatea de învăţământ din Belinţ. Nici la ora actuală problema nu e rezolvată în totalitate, elevii având o învăţătoare pensionară, în vârstă de 75 de ani”, menţionează Simona Magdin.

În aceste condiţii – având un număr foarte mic de elevi – şcoala cu învăţământ simultan e foarte probabil să se închidă, susţin edilii locali, care sunt supăraţi pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţan Timiş că nu s-au ocupat îndeajuns pentru a le trimite un cadru didactic care să-şi facă meseria aşa cum trebuie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O şcoală din județul Timiş, în pericol de a se închide

  1. Stimata Domna Magdin, va mira ca nu mai sunt copii in sat? De ce? Satul Sanovita nu ofera tinerilor nici o posibilitate, nu ofera strade asfaltate, nu ofera trotuare, nu ofera canalizare. Dar avem un loc de jucat fotbal pentru o mana de copii. Cum ar fi sa facilitati Ghizela, Paniova, Hisias si Sanovita cu canalizare, o posibilitate de transport. Sa le oferiti tinerilor parinti un loc unde sa-si lase copii dupa scoala. De cu creati locuri de munca, posibilitati sunt, dar pe voi de la primarie va doare la baston. Locuim in asa o zona frumoasa, dar autoritatile locale isi bat numai joc de oameni, dar si de natura.
    La noi in zona sunt asa multi ciobani. Nu cred ca este o macelarie, care sa proceseze carnea de miel (daca nu o mananca romanii, o mananca straini, aia au mai multa minte). Nu este un loc unde se poate valorifica lana de oiae. Faceti proiecte, miscativa si ocupativa de ceva. De ce nu este posibil sa folosim Bega ca mijloc de transport. Toate localitatile de pe malurile Begai si ai Timisoului sa fie legate cu barca. Se se deschida niste „porturi”, sa folosim barci electrice. Miscativa si faceti ceva, si nu va mai plangeti.
    Bagati odata canalizarea in Sanovita si Ghizela, ca pentru asta va platim.
    Eu am impresia ca primari uita care este menirea lor. Voi lucrati pentru populatie, nu noi pentru voi.

Lasă un răspuns