O şcoală din centrul Timişoarei are nevoie urgent de reparaţii

Iarna trecută, dascălii şi elevii de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” au fost nevoiţi să stea cu păturile în geam pentru ca frigul să nu pătrundă în sălile de clasă. Acum, păturile stau într-un depozit, aşteptând un alt anotimp rece. Tencuiala se desprinde de pe pereţii exteriori ai unităţii de învăţământ şi uneori se mai întâmplă să ajungă pe capota unei maşini parcate în curte.

În preajma clădirii şi pietonii sunt în pericol, cu toate că nu o dată pompierii au fost chemaţi să cureţe porţiunile de zidărie care stăteau gata-gata să se desprindă.

Toate acestea se întâmplă într-o unitate de învăţământ aflată în centrul Timişoarei, la doi paşi de clădirea primăriei, unde funcţionarii stau iarna la mânecă scurtă, vara au aer condiţionat, iar primarul îşi reamenajează biroul când şi cum vrea. Pare incredibil ca într-un oraş care se vrea capitală culturală să existe o asemenea unitate de învăţământ.

Petiţii peste petiţii

Toţi directorii care s-au aflat la conducerea şcolii au întocmit adrese către municipalitate, sperând că angajaţii timişorenilor de la primărie se vor gândi la condiţiile în care sunt educaţii aceşti copii. În urmă cu mai bine de doi ani, elevii unităţii de învăţământ au fost nevoiţi să înveţe în frig şi atunci dascălii au instalat în unele săli de clasă calorifere electrice.

Toate acestea după ce, în urmă cu mai mulţi ani, la etajele superioare ale colegiului ploua ca afară, iar femeile de serviciu au pus în spaţiile de învăţământ ligheane şi găleţi, pentru ca apa să nu ajungă la etajele inferioare. Atunci, de nevoie, primăria a alocat o sumă de bani pentru repararea acoperişului.

Promisiuni şi iar… promisiuni

Promisiuni au existat şi încă mai există, însă nimeni nu ne-a putut lămuri dacă acestea se vor concretiza începând cu noul an şcolar. Codruţa Căpăţina, director-adjunct al grupului şcolar, ne-a declarat: „Ştiu că Primăria Timişoara vrea să reabiliteze clădirea, că sunt promisiuni în acest sens. Nu vă pot spune însă când va avea loc acest lucru”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns