Înfrângere onorabilă: Dinamo Bucureşti – Poli Timişoara 2-1 (2-0)

dinamo poli

Nepregătită pentru un start în Liga I, Poli nu s-a făcut de râs pe terenul lui Dinamo, echipă care în runda inaugurală a zdrobit campioana în exerciţiu cu 4-1 la Giurgiu. Băieţii lui Ionuţ Popa, care au pornit la drum cu un apăsător -14 în clasament, au pierdut la limită, scor 1-2, sâmbătă seară, la Bucureşti.

Cel care a înclinat balanţa în favoarea „câinilor roşii” a fost un timişorean. Dorin Rotariu a punctat de două ori, în minutele 27 şi 38. Prima dată a făcut-o cu capul, din centrarea lui Palici de pe stânga, după un corner bătut scurt. În acel moment, în careu erau şapte fotbalişti cu tricou violet şi un singur dinamovist!

A doua reuşită a însemnat un şut fără preluare de la 16 metri, din pasa decisivă a lui Gnohere. Bănăţenii au pierdut mingea la centrul terenului, gazdele au „activat” rapid contraatacul, iar Rotariu a finalizat la firul ierbii.

Ultimele secvenţe ale primei reprize au adus o ocazie în contul lui Poli. În minutul 43, Bărbuţ nu l-a putut învinge pe Brănescu din unghi.

Debutul actului secund putea aduce o nesperată egalare. La trei minute de la reluare, mingea s-a lovit de Scutaru, aflat la patru metri de poarta adversă, şi a intrat în poartă. Fundaşul timişorean a schimbat traiectoria şutului semnat de Elek, dar meritul iniţierii acelei acţiuni reuşite îl are Bărbuţ, care intrase în careu deşi era ţinut de un adversar şi a aşezat perfect mingea pentru colegul său din atac.

Peste doar 60 de secunde, Roşu, de la 14 metri, din pasa aceluiaşi Bărbuţ, a şutat fără preluare, însă s-a opus Brănescu, apoi Vădrariu a avut o execuţie de rugbist.

În minutul 77, Dinamo putea face 3-1 prin Palici, mingea izbită de croat lovind transversala.

Dinamo Bucureşti: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja (cpt), St. Filip – I. Şerban (Hanca ’71), Busuladzici, Palici – D. Rotariu, Gnohere (Dudea ’90), V. Lazăr (P. Peter ’84). Rezerve neutilizate: Cobrea, Olteanu, A. Marc şi Tîrcoveanu. Antrenor: Ioan Andone.

Poli Timişoara: Straton – Scutaru, Şeroni, Cînu, Neagu – Artean – Bărbuţ, Croitoru (cpt), I. Roşu (Cârstocea ’62), Vădrariu (Mailat ’85) – Elek (Popovici ’77). Rezerve neutilizate: Curileac, Fridrich, Sorescu şi Bîrnoi. Antrenor: Ionuţ Popa.

„Am observat că toată lumea se aştepta să pierdem la scor. Am văzut că sunt mulţi specialişti care şi-au dat cu părerea înainte de termen. Simt o ură faţă de această echipă care a revenit în Liga I în urma unei situaţii clare. Ce vină are acest club că Rapidul se află în faliment, de ce este hulit de toată lumea? Jocul bun este meritul jucătorilor. Mă aşteptam să evoluăm bine, două greşeli au făcut ca scorul să fie în favoarea lui Dinamo, o echipă bună, care va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat. Dacă voi fi lăsat în pace o să fac o echipă bună la Timişoara. Condiţia de bază este să fiu lăsat în pace, să nu fiu pus la zid de unii sau de alţii. Cu Dinamo, echipa noastră a dovedit că a depăşit momentele grele din această vară. Nu mă simt ameninţat, am trecut prin atâtea în fotbal, am acceptul primarului Robu, nu vreau să-l dezamăgesc. Vreau doar ca echipa să fie una bună, cu jucători tineri”, a declarat tehnicianul polist Ionuţ Popa pentru Digi Sport.

„A fost un meci greu, la 2-0 ne-am relaxat şi am dat prioritate adversarului. Au profitat şi au marcat, dar nu am mai luat gol până la final şi am avut câteva ocazii. Jocul nu a fost cel pe care l-am practicat cu Astra, dar am luat trei puncte. I-am mulţumit lui Gnohere pentru pasă. Este important că facem lucruri bune când ne ajutăm unul pe celălalt. Nici un meci nu este uşor, dacă evoluam la fel ca în meciul cu Astra ar fi fost mult mai uşor. Anton este un jucător de bază, dar trebuie să ne descurcăm fără el. Trebuie să mergem înainte pentru că ne aşteaptă vremuri grele”, a spus şi timişoreanul Dorin Rotariu, marcatorul celor două goluri care au adus victoria lui Dinamo.

Foto: e-stireazilei.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *