O primărie din vestul țării face chetă să doteze spitalul din localitate

O primărie din vestul țării face chetă să doteze spitalul din localitate

O primărie din vestul țării face chetă să doteze spitalul din localitate.

Primăria a strâns aproximativ 25% din suma necesară. Primăria Ștei are nevoie de 843.000 de lei pentru cofinanțarea unui proiect guvernamental pentru dotarea spitalului din localitate.

„Spitalul Orășenesc Ștei are nevoie o sumă de 843.000 lei, în vederea cofinanțării, cu 10%, a unui proiect important pentru întreaga zonă Ștei. Informația despre finanțarea acestui proiect a sosit foarte târziu, spre finalul anului.

Posibilitățile primăriei de asigurare a cofinanțării pentru proiect, în acest context, sunt limitate”, a anunțat primarul orașului, Iulian Balaj, pe pagina de Facebook a Primăriei Ștei. Valoarea totală a proiectului este de 8.360.000 de lei.

Cu acești bani va fi achiziționat un computer tomograf, aparat de radiologie mobil, 3 aparate de ecograf, 50 de paturi de spital, masă de autopsie, aparat pentru magnetoterapie, aparat pentru laserterapie și masă fixă de tratament.

„Sponsorii vor putea să doneze banii, care se vor strânge într-un cont special al Primăriei Ștei, în baza unui contract de sponsorizare, iar procedura a fost aprobată de către Consiliul Local Ștei, prin HCL, emis în baza Legii 32/1994”, se mai arată în postarea primarului.

Potrivit primarului Iulian Balaj, finanțarea proiectului vine de la Ministerul Sănătății, iar până în acest moment primăria a reușit să strângă 25% din suma necesară.

CITEȘTE ȘI: România va primi 1,2 milioane doze de vaccin anti-COVID plătite în urmă cu 2 ani. Rafila: ”Este practic un vaccin care trebuia oricum livrat”

În momentul în care am primit înștiințarea că proiectul este a fost aprobat, noi aveam tot bugetul distribuit. Ne-a rămas această șansă de a apela la finanțări din sponsorizări și am zis că încercăm să o exploatăm la maxim.

Între timp, încercăm să facem rost de bani și din alte surse. Nu vrem să pierdem acest proiect, pentru că banii vor fi redistribuiți și este un proiect absolut necesar. Cu siguranță vom închide acest proiect, nu o să pierdem banii”, a mai afirmat edilul, citat de bihon.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *