O picătură… într-un ocean de nevoi, la Moșnița Nouă

Cu peste 300 de kilometri de străzi și cu un ritm de dezvoltare rezidențială de invidiat (peste 500 de autorizații de construire emise într-un an), comuna Moșnița Nouă are la ora actuală asfalt doar pe 15-16 kilometri de carosabil, în cele cinci localități ale sale.

Mai precis, au fost modernizate străzile din vetrele vechi ale satelor componente și foarte puține dintre cele din noile perimetre de locuințe. Dacă o picătură de asfalt înseamnă ceva într-un ocean de nevoi, atunci trebuie spus că există o veste bună în materie de modernizare stradală: a fost predat amplasamentul pentru asfaltarea a zece kilometri de drumuri interioare, investiție finanțată din surse guvernamentale, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Vor fi asfaltate străzi din trei localități aparținătoare

Sunt vizate străzi din trei localități – Moșnița Veche, Urseni și Albina, în reședința comunei existând asfalt în perimetrul vetrei vechi. Abia din anul 2016 există reglementări care obligă dezvoltatorii imobiliari să asigure utilitățile (apă, canal, curent electric) și drum pietruit pentru parcelele de teren pe care le vând. Până atunci, s-a tot construit și problemele generate de dezvoltarea rezidențială s-au acumulat, încât acum sunt dificultăți în soluționarea lor pe termen scurt.

Viceprimarul Kadar Gheorghe  a declarat că administrația locală reușește  cu greu să  întrețină o astfel de lungime de drumuri pietruite. Cât privește asfaltarea lor, totul depinde de cum obțin edilii finanțări, pentru că bugetul local este prea mic pentru costurile uriașe pe care le implică rezolvarea structurii rutiere stradale.

CITEȘTE ȘI: Zeci de copii cu hepatită A, într-o localitate din Timiș

Edilul spune însă că sunt fructificate oportunitățile de obținere de fonduri, dar cu toate acestea, cei care au investit într-o locuință vor mai avea de așteptat. Cei mai dezavantajați rămân cei care au construit în zonele de case răzlețe, pentru că principiul economic care este aplicat este cel de investiții prioritare în infrastructura din zonele aglomerate. Prin urmare, cei care au au crezut în mirajul terenului ieftin trebuie să accepte disconfortul de durată…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns