Zeci de copii cu hepatită A, într-o localitate din Timiș

Expert: hepatita de cauză necunoscută nu are legătură cu formele cunoscute ale SARS CoV-2

Diagnosticul de hepatită a fost confirmat prin analize de laborator în cazul a 20 de copii dintr-o localitate timișeană. Primul caz a fost depistat în luna martie.

Direcția de Sănătate Publică  Timiș precizează referitor la focarul de hepatită A din Checea,  județul Timiș,  că este vorba de 20 de copii la care diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator. Primul caz de boală a fost raportat în martie,ultimul fiind depistat în 11 iunie. Inițial, primii bolnavi au făcut parte din aceeași familie, ulterior afecțiunea extinzându-se în comunitatea respectivă.

CITEȘTE ȘI: Accident la mall. Un muncitor a căzut de la mare înălțime

“În localitatea Checea evoluează începând cu luna martie un focar de hepatită acută virală A,într-o comunitate de etnie rromă. Hepatita A, cunoscută și sub denumirea de <<boala mâinilor murdare>>, este o afecțiune acută infecțioasă, agentul patogen fiind virusul afecțiune acută infecțioasă, agentul patogen fiind virusul acută infecțioasă, agentul patogen fiind virusul hepatitic A, care se transmite cel mai des prin calea fecal-orală ca urmare a nerespectării normelor de igienă. În data de 18 martie, s-a intervenit în focar și au fost identificați contacții direcți ai cazurilor de îmbolnăvire. Au fost vaccinați împotriva hepatitei A un număr de 24 de copii cu vârsta de până la 15 ani (contacți ai primelor cazuri). De asemenea, au fost luate măsuri de dezinfecție în școala din localitate și s-au făcut  recomandări privind respectarea normelor de igienă, cum ar fi spălarea  mâinilor și păstrarea corespunzătoare a alimentelor”, au precizat reprezentanții instituției. DSP Timiș supraveghează în continuare focarul până la stingerea acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns