O nouă zonă rezidențială într-o comună timișeană. Deja au fost pietruite drumurile şi a fost realizată reţeaua stradală de curent electric

fibis

La Fibiș, primăria a promovat un PUZ (plan urbanistic de zonă) prin care comunei i s-a adăugat un nou cartier cu 58 de locuri de casă.

Parcelele au fost atribuite tinerilor și deja aici se pot vedea siluetele mai multor clădiri de locuit, din care circa 20 sunt finalizate, iar altele se află în diferite faze de edificare.

De la conturarea noului perimetru rezidențial edilii locali au dat dovadă de preocupare pentru a asigura în PUZ infrastructura și utilitățile. Mai întâi s-au pietruit drumurile, apoi a fost realizată rețeaua stradală de curent electric.

Acum gospodarii comunei au în obiectiv asfaltarea străzilor din cartierul nou și realizarea de trotuare. Pentru această ultimă investiție, recent, consiliul local a aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 217.000 de lei. Rețeaua de alimentare cu apă și canalizarea vor fi realizate de Aquatim, comuna fiind asociată în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș.

Conform viceprimarului Gabriel Laiu, se intenționează promovarea a încă unui PUZ cu alte 30 de noi loturi pentru construirea de case, având în vedere interesul localnicilor tineri pentru astfel de investiții.

Noul cartier urmează a fi amplasat lângă drumul dintre fostele CAP și SMA, zonă în care terenul aparține consiliului local, existând și utilități, respectiv, curent electric și apă. După estimările edilului, până ca acest proiect să poată prinde contur este nevoie de minimum un an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *