
Deși piața imobiliară se află pe o ușoară pantă descendentă în privința achiziției de locuințe, se pare că timișorenii sunt încă interesați de casele din comunele periurbane.
Una dintre zonele căutate în acest sens este comuna Sânmihaiu Român, deși, conform primarului localității, Viorel Mărcuți, o asemenea mișcare – mutatul de la oraș la țară – nu este lipsită de peripeții.
”Am avut situații în care cei care s-au mutat aici au venit la noi supărați, ca să ne anunțe că pleacă înapoi la Timișoara, pentru că nu s-au putut acomoda. Știți, la o casă e întotdeauna de lucru. Trebuie să strângi frunzele, să tai lemnele – dacă nu ai centrală pe gaz. Nu e ca la bloc, unde ai totul de-a gata.
Apoi mai sunt probleme și cu infrastructura. Nu toate străzile sunt asfaltate. Unii dintre cei care au venit de la Timișoara ne-au reproșat că e noroi, că de ce nu facem și noi aici cum e la Giroc. Noi avem un buget mult mai mic, și-apoi una e să dai 17-18 euro pe metrul pătrat și alta e să plătești 70-80, cât e la Giroc.
Și-apoi, constructorul care le-a vândut casa a știut cum să-i ademenească, în sensul că le-a zis că au toate utilitățile, când, de fapt, nu este chiar așa. Da, ele există, dar sunt la stradă, oamenii au trebuit să plătească racordurile pentru a le aduce în casă, și nu e foarte ieftin”, a spus edilul.
Chiar și așa, fără a putea indica un număr exact de tranzacții imobiliare încheiate de la începutul anului, primarul Mărcuți a adăugat că sunt multe cereri pentru casele din comună. “Cam cu 30.000 de euro se vinde o casă la roșu, cu teren de 500 de metri pătrați”, a adăugat acesta.