O nouă localitate pe lista timişorenilor care vor să se mute „la sat”, aproape de oraş. Terenul se vinde cu 18 euro/mp, iar o casă la roşu, cu plaţ de 500 mp, costă 30.000 de euro

sanmihaiu roman 1

Deși piața imobiliară se află pe o ușoară pantă descendentă în privința achiziției de locuințe, se pare că timișorenii sunt încă interesați de casele din comunele periurbane.

Una dintre zonele căutate în acest sens este comuna Sânmihaiu Român, deși, conform primarului localității, Viorel Mărcuți, o asemenea mișcare – mutatul de la oraș la țară – nu este lipsită de peripeții.

”Am avut situații în care cei care s-au mutat aici au venit la noi supărați, ca să ne anunțe că pleacă înapoi la Timișoara, pentru că nu s-au putut acomoda. Știți, la o casă e întotdeauna de lucru. Trebuie să strângi frunzele, să tai lemnele – dacă nu ai centrală pe gaz. Nu e ca la bloc, unde ai totul de-a gata.

Apoi mai sunt probleme și cu infrastructura. Nu toate străzile sunt asfaltate. Unii dintre cei care au venit de la Timișoara ne-au reproșat că e noroi, că de ce nu facem și noi aici cum e la Giroc. Noi avem un buget mult mai mic, și-apoi una e să dai 17-18 euro pe metrul pătrat și alta e să plătești 70-80, cât e la Giroc.

Și-apoi, constructorul care le-a vândut casa a știut cum să-i ademenească, în sensul că le-a zis că au toate utilitățile, când, de fapt, nu este chiar așa. Da, ele există, dar sunt la stradă, oamenii au trebuit să plătească racordurile pentru a le aduce în casă, și nu e foarte ieftin”, a spus edilul.

Chiar și așa, fără a putea indica un număr exact de tranzacții imobiliare încheiate de la începutul anului, primarul Mărcuți a adăugat că sunt multe cereri pentru casele din comună. “Cam cu 30.000 de euro se vinde o casă la roșu, cu teren de 500 de metri pătrați”, a adăugat acesta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

17 thoughts on “O nouă localitate pe lista timişorenilor care vor să se mute „la sat”, aproape de oraş. Terenul se vinde cu 18 euro/mp, iar o casă la roşu, cu plaţ de 500 mp, costă 30.000 de euro

 1. Atentie !!! aceasta comuna nu are nici o strada asfaltata (doar drumurile judetene ce tranziteaza prin cele trei localitati).
  Atentie !!! sunt mari probleme cu furnizarea energiei electrice , caderi de tensiune frecvente, supratensiuni in anumite zone , tensiuni mici in alte zone.
  Atentie !!! utilitatile nu sunt functionale decat in proportie de maxim 20% (canalizarea nu este functionala , apa potabila si gazul ca si inexistente).
  Atentie !!! casele sunt construite de * amatori* fara respectarea autorizatiilor si normelor.
  Atentie !!! nu exista parc sau locuri de joaca decente pentru copii.
  Atentie !!! cei care vin de la oras se numesc *vinituri*.
  Atentie !!! ultimul autobuz care vine din oras pleaca la ora 19:45 din Timisoara, dupa aceea doar cu TAXI.
  Atentie !!! nu sunt denumite strazile , nu va puteti orienta dupa GPS pentru destinatii exacte.
  Atentie !!! nu sunt cosuri de gunoi stradale/
  Atentie !!! ….. si multe altele…

 2. Jenant, domnule Marcuti! Decat sa va plimbati pe strazi cu microbuzul si sa va uitati cum noi punem piatra in baltile din drum sau in loc sa dati declaratii jenante , mai bine va luati echipa din primarie si ne ajutati. Atunci o sa deveniti un om pe care eu l-as putea respecta. Sunt convinsa ca nici bastinasii nu sunt multumiti, cand isi duc nepotii la grădiniță pe bicicleta sa nu se „ime” pe haine.

 3. Primarul traieste pe alta planeta! Nu sunt strazi asfaltate, iar la 300m de Primarie n-avem nici gaz, nici apa si nici canal. Da-le mai scurte Viorele, nu prosti lumea sa vina la tara, ca e jale mare. Lemnele cu care ne incalzim sunt tot mai greu de procurat si tot mai scumpe de la an la an, primaria va ofera conditii de Evul Mediu !

 4. Este o mare diferenta intre pretul care se cere si cel care se poate obtine , in eventualitatea cind este cineva chiar interesat sa cumpere , ar fi interesant de aflat cite case din acea localitate s au vindut efectiv intr un an .

 5. Doamne fereste!!!Ce rusine de primar!!!!! Omul pare ca nici nu isi doreste sa schimbe ceva. Nici macar sa creasca bugetul local ca sa scoata localitatea din evul mediu. Goneste posibilii cumparatori! Domnu-le „primar” cum credeti ca s-a dezvoltat Girocul? Cam ce cunostinte administrative aveti? Repet: Doamne fereste!!!!!!

  1. Bine punctat domnule, cum vrea sa se dezvolte aceasta localitate cand el face antireclama. Dl primar mergi la sapa lasa pe cineva competent care vrea si STIE sa faca treba , nu TU!

 6. Locuiesc de 8 ani în acest sat ,,lolalnici de la care am cumpărat terenul și ulterior am început să construim casa au pretenții și nesimțirea sa predomine bunul meu cumpărat că-și cum ar fii ei proprietarii,,sunt învățați sa arunce gunoiul pe locuri libere unde proprietari sunt morții sau nu locuiesc curățenia trebuie întreținută de toată lumea ,,,noi cei veniți de la oraș nu avem dreptul sa comentam la prostiile ce le fac au o repulsie față de noi ,o ura ,, cei care locuiesc de mult artrebuii sa aibă mai multa inițiativă și sa ajute mai mult comuna dar ei o trag mai înjos decât este , suntem în epoca de piatra !!!!!rebiue sa ne unim sa să facem ceva pentru noi dacă vrem ceva mai bun !!!!

 7. Păcat ca cei care trăim aici și care am cumpărat case cu dorința de a trai decent în aceasta localitate nu putem face acest lucru din cauza unor incompetenți(primarul și viceprimarul)care nu se pot înțelege sa facă ceva pentru comuna deoarece sunt din alte partide diferite,ăsta e răspunsul lor.Domnilor pe noi ne interesează altceva,sa avem curent definitiv nu curent de șantier după 5 ani cu vizite săptămânale la Primărie și Enel,poate niște străzi asfaltate, apa și eventual gaz dacă se poate în secolul acesta.

 8. Oricine, esti bland frate, spune tot nu avea retineri. Sa cunoasca veniturile in ce rahat isi baga banii. Primar de doi bani. atata poate omul cu echipa lui
  iar tu SEBI fa public tot ce stii despre analfabetul care ne-a prostit si i-am dat mandatul

  1. Jenanta atitudinea primaruluicare intradevar nu are B A C ul luat, si ne mai face si antireclama.Pe partea catre Dinias este gaz, canalizare ,apa…..Este o comuna frumoasa cu potential dar care a avut si inca are primarii incompetenti ,,interesul lor fiind doar interes propriu,,Rusine domnule primar!

 9. Acest asa zis primar apare in interviu / articol in cea mai jalnica postura: incapabil.
  Asteptam de la el cand apare intr-un ziar judetean sa ne zica mai multe lucruri pozitive, dar fara minciuni.
  Sa recunoasca problemele si sa anunte ce solutii are pentru rezolvarea lor sau ce eforturi sunt posibile. Nici nu iti poti da seama de rostul unui astfel de interviu.

 10. Nu comparați Sânmihaiu, cu Girocul !
  Girocul, e lipit de Timișoara !
  Pe terenurile comunei ( inclusă și Chișoda ), funcționează firme și market-uri care, plătesc taxe mari !
  Girocul, a atras fonduri europene !
  Da, avem un ,,altfel”, de Primar !!!
  Trageți concluziile …

 11. Dacă sunt atât de multe probleme ,de ce nu schimbați primarul? Din patru în patru ani aveți posibilitatea și puterea de a o face.

Lasă un răspuns