Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, s-a prezentat, luni dimineaţă, pentru audieri la sediul DNA în dosarul „Microsoft” în care a fost pus sub învinuire şi fostul director general al Microsoft România, Silviu Hotăran.

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de către DNA în dosarul „Microsoft” în care este audiat de procurori şi fostul şef al Fujitsu România, Claudiu Florică.

Întrebat dacă a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, a răspuns poziti.

„Că acele licenţe nu erau în totul necesare, da.(…) M-a convins un document din Ministerul Educaţiei şi din Ministerul Comunicaţiilor. S-a făcut un recensământ al computerelor din reţeaua de învăţământ, iar Ministerul Comunicaţiilor a stabilit ce tip de licenţă Microsoft educaţională e compatibilă cu configuraţia computerelor. În faţa unui asemenea document, care spunea că sunt necesare… De aia există oameni calificaţi în domeniu şi care aveau şi o poziţie oficială. Întodeauna am fost de bună credinţă, asta a recunoscut şi domnul procuror. I-am spus «nu faceţi bine». (…) Au căzut acelea, a rămas abuzul. Bine, nu e nicio fericire abuzul. Abuzul are nişte pedepse enorme, iar eu încă nu mă gândesc foarte serios să întru într-un regim când nu m-am atins de un leu”, a declarat Alexandru Athanasiu la ieşirea de la DNA.

Fostul ministru al Educaţiei a avut şi un mesaj pentru fostul şef al Fujitsu România, Claudiu Florică, chemat şi el de procurori pentru a fi audiat în dosar. În actele de cercetare, procurorii DNA au susţinut că afacerea Microsoft ar fi fost gândită de Claudiu Florică şi că politicienii ar fi fost cumpăraţi pentru a încheia şi derula contractual păgubos.

„Eu am zis să îl bată Dumnezeu că nu e normal ca cei care au furat din banul public enorm să râdă de fraieri ca mine care pe bună dreptate trebuie să dea acum explicaţii. Nu s-a stabilit încă un prejudiciu. Nu s-a stabilit încă cine mă va însoţi în această listă. Nu cred că un ministru trebuie să ştie câte şuruburi sunt într-un agregat atâta timp cât există secţii de specialitate. Mi-a spus procurorul să aduc probe în apărarea mea. M-a întrebat şi procurorul dacă nu îi pot face un listing (cu cine a luat mită – n.r.) Eu nu sunt un om mizerabil, nu denunţ. Sunt mulţi care pleacă din ministere luându-şi în copie toate actele semnate. Eu nu am luat nimic pentru că, în primul rând, nu e legal şi, în al doilea rând, de ce să pleci cu ele? Te gândeşti că ai făcut o mie de porcării şi vrei să ştii cum să te aperi? „, a mai declarat Alexandru Athanasiu.

Sursa: mediafax.ro

Foto: avocatura.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns