BREAKING NEWS! Decizia luată de BNR care va afecta toţi românii cu credite. Anunţul deja a fost făcut

Mugur Isărescu încasează și pensie, și salariu, în vreme ce le recomandă românilor să bea un ceai de tei, ca să se calmeze

BNR va menţine dobânda-cheie anul viitor la 1,75%, iar în 2018 o va majora la 2%, în timp ce creditarea sectorului privat va continua să câştige teren, ritmul de creştere urmând să ajungă în următorii doi ani la 3-4%, iar cursul leu/euro va oscila în jurul pragului de 4,5, potrivit celui mai recent raport de previziuni macroeconomice al BRD.

Rata credite/depozite la nivelul sistemului bancar va urca în 2018 spre 0,9%, estimează analiştii BRD, a doua bancă de pe piaţa locală după active. Depozitele populaţiei şi companiilor la bănci sunt în continuare mai mari faţă de volumul creditelor acordate, raportul credite/depozite ajungând la sfârşitul lunii septembrie la circa 84%, ceea ce indică faptul că există în continuare potenţial de creditare.

Soldul creditelor totale era în septembrie de 216,8 mld. lei, depăşind cu doar 1,2% nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, iar avansul depozitelor a fost de 11,1%, la 258,5 mld. lei.

Sursa: zf.ro

Foto: www.activenews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “BREAKING NEWS! Decizia luată de BNR care va afecta toţi românii cu credite. Anunţul deja a fost făcut

Lasă un răspuns