O nouă descoperire importantă la Castelul Corvinilor

O nouă descoperire importantă la Castelul Corvinilor

O nouă descoperire importantă la Castelul Corvinilor

Lucrările de restaurare care se desfășoară la Castelul Corvinilor au dus la o nouă descoperire importantă, o încăpere aflată la subsolul Aripii Zolomy, transmite Primăria Hunedoara

”În cadrul lucrărilor de restaurare care se derulează în această perioadă la Castelul Corvinilor, specialiștii muzeului cu acelaşi nume au descoperit o nouă încăpere aflată la subsolul Aripii Zolyomi (încăperea este redată în primele trei imagini din această postare).

Prevăzută cu o scară din lemn, încăperea a ieșit la iveală odată cu efectuarea lucrărilor de restaurare a paramentului în zona respectivă.

Subsolul, parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor, are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă.

Alături de celelalte descoperiri efectuate pe parcursul restaurării, și aceasta va contribui la creșterea atractivității unuia dintre cele mai apreciate castele din lume”, transmit reprezentanții Primăriei Hunedoara.

CITEȘTE ȘI:  Dominic Fritz: ”Așa arată noua parcare din zona Clăbucet”

În prezent, se lucrează la restaurarea mai multor obective: Turnul Alb, unde se montează cursiva din lemn ce va permite accesul la toate etajele; Turnul vechi de poartă (interiorul este aproape finalizat, momentan muncitorii lucrând la rostuirea paramentului exterior); Palatul Bethlen (se restaurează ultima încăpere de la parterul acestuia);  Camera domnițelor (demontare tencuieli pe bază de mortar); Aripa Zolyomi (etajul al doilea va fi complet restaurat); Turnul Neboisa (restaurare parament exterior).

”În același timp au fost predate o serie de spații în care s-a trecut deja la reamenajarea expozițiilor atât la parterul palatului Bethlen, dar și galeria suspendată ce permite accesul spre Turnul Neboisa.

Totodată s-a reabilitat rețeaua electrică și s-au montat noi corpul de iluminat realizate din fier forjat.
Vă reamintim că, în această perioadă, se derulează ample lucrări de conservare, restaurare şi punere în valoare la Castelul Corvinilor, în baza unui proiect în valoare de 5 milioane de euro – finanţare europeană nerabursabilă obţinută prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Tot în această perioadă, Primăria municipiului Hunedoara face paşii procedurali necesari pentru a continua demersul general de restaurare şi punere în valoare a Castelului Corvinilor prin intermediul unui nou proiect cu finanţare europeană, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro (în cadrul căruia se vor aborda zonele şi lucrările care nu au putut fi incluse în actualul proiect european)”, transmite primăria.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O nouă descoperire importantă la Castelul Corvinilor

  1. Ne pare nespus de bine că la Hunedoara se poate dar la Timișoara nu cu multe mulțumiri pentru CJT și domnului Nica care desigur are alte probleme de rezolvat la ora actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *