O nouă conductă de gaze naturale în județul Timiș

O nouă conductă de gaze naturale în județul Timiș

O nouă conductă de gaze naturale în județul Timiș.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a semnat  autorizația de construire pentru conducta de gaze naturale SRM Timisoara I – SRM Timișoara III Aceasta vine  la scurt timp după ce consiliul județean a declarat cele două investiții ca fiind de utilitate publică și de interes județean, pentru a le urgenta.

În urma acestei investiții, la nivelul județului Timiș vom avea o conductă nouă de transport a gazelor naturale care va putea alimenta atât Colterm prin CET Sud cât și, ulterior, comunitățile locale de pe ruta Timișoara – Deta – Denta – Moravița.

CITEȘTE ȘI: Statul injectează 3 miliarde de lei în consum prin vouchere sociale

”Deși această conductă era de mai mulți ani în planul investițional al Societății Naționale de Transport a Gazelor Naturale Transgaz SA, prin eforturile susținute ale Consiliului Județean Timiș, am reușit deblocarea obstacolelor administrative și  așteptăm ca Transgaz SA să demareze construcția efectivă a conductei.

Miza demersului este asigurarea unui serviciu de furnizare fără probleme pentru compania de termoficare, facturi mai mici pentru timișoreni, cât și gaz la parametrii normali pentru zeci de mii de timișeni din zona Deta – Denta – Moravița, unde actuala rețea se află într-o stare deosebit de degradată.

Conectarea directă la noua conductă din Timișoara va aduce doar beneficii pentru Colterm și abonații săi. Subliniez însă că acest demers implică voința și capacitatea companiei de a-l pune în aplicare.

Apreciez eforturile și implicarea Transgaz în modernizarea rețelelor de transport al gazelor naturale din județ deoarece contribuie decisiv la creșterea calității vieții în Timiș”, a declarant Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *