Statul injectează 3 miliarde de lei în consum prin vouchere sociale

INS: Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în comerţ, în următoarele trei luni / Se prognozează pentru următoarele trei luni o majorare a numărului de salariaţi

Statul injectează 3 miliarde de lei în consum prin vouchere sociale. 

Dar proiectul ajunge să rotunjească tot veniturile marilor reţele şi lanţuri de restaurante. În România, 7 din 10 lei cheltuiţi în magazine alimentare merg spre comerţul modern, arată o analiză ZF.

CITEȘTE ȘI: MAE, atenţionare de călătorie pentru Franța. Grevă de 2 zile în aeroporturi 

Proiectul voucherelor sociale pentru produse alimentare, lansat de guvern în prima parte a acestui an pentru a susţine persoanele cu venituri mici, într-o perioadă marcată de inflaţie galopantă, ajunge să rotunjească cu 3 miliarde de lei tot veniturile marilor reţele şi lanţuri de restaurante.

Astfel, reţelele internaţionale de supermarketuri şi hipermarketuri Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Pennny, Cora alături de giganţii din industria de restaurante, în frunte cu McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, figurează pe listele unităţilor de unde 2,5 mi­lioane de români cu venituri mici îşi pot cumpăra produse alimentare sau mese calde.

În total, pe listele celor trei emitenţi de carduri sociale – Sodexo, Up România şi Edenred –, sunt înscrise circa 20.000 de magazine şi restaurante.

Marile lanțuri de magazine numără circa 4.000 de unități, pe când în comerţul tradiţional mai sunt doar 40.000 de chioşcuri şi alimentare, de circa patru ori mai puţin ca acum 25 de ani.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), cel care a lansat programul, anunţă că prezenţa marilor lanţuri de magazine în program, într-o perioadă în care comerţul tradiţional (afaceri antreprenoriale autohtone) se micşorează constant sub presiunea concurenţei jucătorilor internaţionali, a venit la cererea românilor.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *