O nouă casă pentru studenţii timişoreni

casa de cultura

Sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, care se află în clădirea aparţinând Episcopiei romano-catolice, se află într-o stare deplorabilă, fiind departe de ce şi-ar dori studenţii. Toate renovările care s-au făcut în ultimii ani s-au realizat cu sprijinul sponsorilor.

Chiria pe care o revendică Episcopia romano-catolică pentru acest spaţiu a fost plătită de Ministerul Tineretului şi Sportului cu intermitenţe. În ultimul timp, conducerea instituţiei s-a aflat în imposibilitatea de a-şi plăti obligaţiile contractuale către episcopie, deoarece ministerul de resort nu a trimis banii necesari.

vlad garboniVlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, a declarat că a avut şansa să beneficieze de foarte multă înţelegere din partea proprietarilor clădirii, care nu de puţine ori au fost alături de studenţi.

Cu toate că reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au promis că vor rezolva situaţia, lucrurile au fost lăsate să treneze.

În ceea ce priveşte investiţiile, care erau atât de necesare, acestea nu s-au putut efectua din cauză că spaţiul nu aparţinea instituţiei.

Intervine primăria

Anul trecut, Primăria Timişoara a reprimit în patrimoniu şapte cinematografe. Primarul intenţionează să atribuie unul dintre cele şapte spaţii Casei Studenţilor.

„Important e să primim un spaţiu cât mai central, în care să nu fim nevoiţi să investim foarte mult. Primăria va trebui să ţină cont că o parte dintre cursurile de la Facultatea de Muzică şi Teatru se desfăşoară la noi, deci vom avea nevoie de spaţii ample”, a punctat Vlad Gârboni, directorul instituţiei.

Locaţia alesă de edilul-şef trebuia să fie nominalizată până în data de 20 ianuarie. Până la ora actuală, municipalitatea nu a ales cinematograful care va fi atribuit studenţilor: „Din păcate, procele-verbale de predare-primire durează foarte mult, ceea ce a întârziat şi nominalizarea clădirii care va găzdui această activitate. Noi am fost mereu alături de studenţi şi am încercat să-i ajutăm prin intermediul proiectelor. Sperăm că în luna martie să vă spunem care dintre fostele cinematografe timişorene va deveni sediu pentru Casa Studenţilor”, a declarat Nicolae Robu.

Acesta a menţionat că locaţie pentru viitoarea Casă de Cultură a Studenţilor va fi una cât mai centrală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O nouă casă pentru studenţii timişoreni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *