O localitate din Timiş îşi schimbă înfăţişarea prin forţe proprii

jimbolia 9

Un proiect al administrației locale care prevedea transformarea totală a centrului orașului și reabilitarea clădirii primăriei (imobil de patrimoniu) nu a primit aprobare prin Programul Operațional Regional. De aceea, edilii au decis să realizeze modernizările prin forțe proprii.

O parte dintre lucrările demarate la Jimbolia se văd deja, piațeta unde se află celebra ciupercă fiind refăcută, urmând ca sediul primăriei să fie reabilitat din fonduri locale (un milion de lei).

”Așteptăm documentația pentru acest proiect, apoi urmează demararea licitației”, a spus Darius Postelnicu, primarul Jimboliei. Transformarea centrului în zonă pietonală se va realiza prin accesarea unei linii de credit, însă se așteaptă finalizarea lucrărilor realizate de Aquatim. Astfel, Jimbolia ar putea avea un centru care să concureze cu cel al Timișoarei, cu spații verzi și o zonă pietonală generoasă. Aceasta s-ar întinde de la Calea Timișorii până la statuia din centrul orașului.

 

Cei mai mici jimbolieni, în prim-plan

Două grădinițe din oraș vor fi demolate și reabilitate, beneficiindu-se de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar o creșă va fi ridicată de la zero. ”Nu avem nici o creșă în oraș, de aceea ne-am gândit să construim una”, declară Postelnicu.

Aceasta va avea 20 de locuri și este una dintre investițiile care îi bucură pe cei mai tineri jimbolieni. De asemenea, se dorește reabilitarea și dotarea Liceului tehnologic din localitate precum și a școlii primare (prin programul de investiții POR- AXA 10.1).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *