O fetiţă de 12 ani a cerut icoanei Maicii Domnului să o scape de tatăl violent. Apoi a sunat la 112

fetita rugaciune

O fetiţă de 12 ani din Bârlad a cerut icoanei Maicii Domnului să o scape de tatăl violent. Apoi a sunat la 112 şi a chemat pe cineva să o slaveze pe ea şi pe frăţiorii ei mai mici de 2 şi 5 ani.

Copila nu a mai suportat bătăile, înjurăturile și scandalurile propriului lor tată, alături de care locuiau la Bârlad, împreună cu bunica maternă, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Vineri seară, bărbatul i-a lovit pe copii a ţipat la ei, i-a înjurat, apoi a plecat de acasă. Atunci fetiţa cea mare a cerut ajutor la 112.

Poliţiştii veniţi de urgenţă au decis ca cei trei micuți să fie scoși imediat din mediul violent în care sunt crescuți, motiv pentru care, împreună cu bunica, au fost duși la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Întors acasă, tatăl, R. C. Munteanu, de 43 de ani, a făcut o adevărată criză de furie în momentul în care a aflat că a rămas fără copii şi fără alocaţiile lor. Aşa că a dat foc casei.

„În urma cercetărilor efectuate în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani care, probabil pe fondul consumului de alcool, și-a incendiat locuința, polițiștii au decis reținerea lui pentru 24 de ore. Pagubele în urma incendiului au fost evaluate la aproximativ 20.000 de lei.”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Fetiţa de 12 ani a cerut icoanei Maicii Domnului să o scape de tatăl violent

Cazul fetiței de 12 ani, care pare să fie cel mai afectată de comportamentul violent al tatălui, dar și de plecarea în străinătate a mamei, este cunoscut de enoriașii Bisericii Sf. Trei Ierarhi din Bârlad. Copila este văzută adesea la slujbe, unde pune pomelnice și bilețele la icoana Maicii Domnului, în care se roagă fierbinte ca viața ei să se schimbe în bine. Unele dintre bilețele au ajuns chiar și în mâna preotului paroh, acesta descoperind că fetiţa cerea Maicii Domnului să oscape de tatăl care o bătea pe ea şi pe frăţiorii ei.

Bunica maternă a copiilor a refuzat să rămână în adăpostul unde a fost dusă alături de copii şi a cerut ordin de protecţie împotriva ginerelui ei.

În urma anchetei pe care specialiștii Direcției o vor efectua, se va decide dacă cei trei copii vor fi dați în plasament, sau vor rămâne în grija bunicii, dar numai dacă aceasta va putea dovedi că are condiții de locuit.

Deocamdată, ea însăși a rămas fără acoperiș deasupra capului, după criza de furie a ginerelui său, care a făcut scrum casa, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *