O familie cu şase copii, la mila lui Dumnezeu. Iadul s-a dezlănţuit asupra lor în câteva clipe. Au rămas doar cu hainele de pe ei! Cum îi putem ajuta

În doar câteva clipe, iadul s-a dezlănţuit pe pământ pentru o tânără familie din Timiş, care şi-a văzut casa năruită de flăcări. În urmă cu doar câteva zile, într-o duminică obişnuită, într-o gospodărie din Otelec, când cei doi părinţi tocmai tăiaseră două păsări şi intraseră în bucătărie, ca să le tranşeze, au simţit un miros de plastic ars.

S-au dus să-i verifice pe cei trei copii mai mici, care se găseau în una dintre camere şi se uitau la desene animate. Totul era în ordine, micuţii priveau la televizor, însă când cei doi părinţi au ieşit din odaie, fumul înecăcios a cuprins toată casa. Speriaţi, oamenii şi-au salvat odraslele, printre grinzile care ardeau din ce în ce mai tare, iar fumul era tot dens. Apoi, Gallo Szilard s-a îndreptat spre grajdul familiei, pentru a-şi scoate animale din flăcări. Focul a mistuit o bună parte din casă, iar acoperişul e aproape… inexistent.

Cei opt membri ai familiei au rămas pe stradă, fără nimic, doar cu hainele de pe ei. L-am găsit pe capul familiei la casa pe jumătate arsă, ocupându-se de animale. „E vremea în care oile fată şi trebuie să mă ocup de ele”, ne-a spus Gallo. El a adăgat că fără sprijinul lui Josef Henric, preotului romano-catolic din Otelec, care le-a oferit un adăpost, familia ar fi ajuns să doarmă pe stradă.

Trist şi deznădăjduit, omul avea lacrimi în ochi, neştiind ce să mai facă şi încotro să o ia cu cele şase suflete, de la cel mai mic, care are doi ani, la cel mai mare, de 15 ani. Soţia lucrează, iar pentru că unul dintre copilaşi suferă de autism, tatăl se ocupă de îngrijirea lui.

Părintele Henric s-a dus la Serviciul de Ajutor Maltez de la Timişoara, în încercarea de a procura piese de mobilier. Şi Vasile Pascu, primarul comunei, vrea să ajute familia greu-încercată şi a promis că le va oferi ţigle şi grinzi pentru repararea acoperişului. De asemenea, vrea să-i trimită pe consilierii locali în comună pentru ca fiecare localnic să doneze atât cât îi dă inima.

Tânăra familie are nevoie urgentă de ajutor, iar cine doreşte îl poate acorda mergând la Otelec, strada Iakobos nr.70 sau la casa parohială a preotului romano-catolic.

4 Comments
Gallo Mirela 25/02/2017
nr de tel este 0737404689si puteti gasi in com otelec vis a vis de scoala generala la fosta gradinita va multumim din sulfet !!
STAN 24/02/2017
MA PUTETI AJUTA VA ROG FRUMOS CU UN NR.DE TEL DIN FAMILIE SAU A DOMNULUI PREOT DIN LOCALITATE,SUNT DE LANGA CARANSEBES SI AS VREA SA STIU CE AU NEVOIE NEAPARAT CA SA POT VENII ACOLO DUMINECA SA AJUT SI EU CU CE POT.ION