Asfalt de 2,4 milioane de euro într-o comună din Timiş

sanmihaiu roman 2

Fără nici un metru de asfalt pe străzi, în afară de cel de pe drumurile județene, comuna (singura administrație din zona periurbană a municipiului Timișoara în această situație) este hotărâtă să recupereze rapid timpul pierdut.

Astfel, la Sânmihaiu Român se află în derulare o investiție, în valoare de aproape 2,4 milioane de euro, de modernizare a 12 kilometri de drumuri interioare, susținută financiar din surse guvernamentale. Șantierul a debutat în octombrie, urmând a-și relua lucrările de Mărțișor.

Când acest proiect va fi încheiat, 40 la sută din lungimea de străzi va oferi alte condiții de circulație șoferilor decât cele de acum. Cei 12 kilometri în curs de modernizare sunt împărțiți în mod egal de centrul de comună Sânmihaiu Român și satul aparținător Utvin.

Există, de asemenea, un alt proiect de asfaltare, pentru încă opt kilometri de străzi, cu șanse mari de a fi aprobat, în cursul lunii aprilie. Prin acesta vor intra în lucru doi kilometri de uliți din Sânmihaiu German (adică aproape toată lungimea stradală din acest sat), diferența fiind împărțită din nou frățește de localitățile menționate anterior.

Un al treilea proiect, pentru asfaltarea a 15,7 kilometri de drumuri interioare, este depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Prin acest proiect, pe lângă asfaltare, este vizată și realizarea rigolelor de scurgere, respectiv a unui sistem de canalizare pluvială dotat cu pompe. Așa că… liber la asfaltare!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns