O expertiză ține pe loc procesul lui Titu Bojin

Procesul în care Titu Bojin, în calitate de fost director al Direcției Apelor Banat, este judecat pentru conflict de interese și abuz în serviciu, împreună cu alți patru inculpați, bate încă pasul pe loc, din cauza unor documente care nu au ajuns la dosarul cauzei.

Procesul a început în toamna anului 2015. După un lung șir de amânări produsele de unele excepții invovate de părți, dar și din cauza procedurii în sine, la care s-au mai adăugat cinci luni pentru întocmirea raportului de expertiză financiară esențial în cauză, acum, părțile trebuie să aștepte noi documente de la Parchetul General.

Totodată, expertul financiar a cerut, la rându-i, pentru completarea raportului, bani suplimentari. Este vorba de aproximativ 4.000 de lei care se adaugă celor 11.000 de lei aprobați deja de instanță pentru documentația de expertiză efectuată până în momentul de față. Deocamdată, instanța a decis să nu se pronunțe asupra acestei solicitări până când raportul nu va fi finalizat complet.

Vă reamintim faptul că, în acest dosar, Titu Bojin a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General fiind acuzat că a încheiat un contract cu o societate comercială având ca obiect de activitate „asigurarea folosirii potenţialului de agrement al acumulării Ianova”, la un tarif de 298,60 lei/ha/an, iar firma a încheiat cu unele asociaţii de pescari „contracte de colaborare”, în schimbul unor tarife mult mai mari, cauzând un prejudiciu de peste 500.000 lei Direcţiei Apelor Banat.

De asemenea, în aceeaşi calitate, Titu Bojin a încheiat un contract de prestări servicii cu S.C. Temadi TMB S.R.L. (societate la care fiul şi soţia sa aveau calitatea de asociaţi) având ca obiect „servicii reparaţii Canton Ianova”, iar ulterior a încheiat cu aceeaşi firmă un contract „privind asigurarea potenţialului economic pentru teren şi imobil”, asigurând, astfel, reprezentanţilor societăţii diverse foloase materiale.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns