Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara își bate joc (și) de bătrâni. Ce se petrece este REVOLTĂTOR!

Contrar cu ceea ce s-ar putea crede la prima vedere, Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara nu este o noțiune abstractă, ci un organism cât se poate viu, cu un regulament de funcționare și o droaie de atribuții. Concluzionând, comisia decide tot ce mișcă sau ce se oprește în municipiul de pe Bega, de la sensurile de circulație și până la lucrările de pe străzi.

Printre altele, onorata comisie este atotputernică și în ceea ce privește locurile pe unde au voie să traverseze pietonii, iar dacă membrii ei nu doresc să lase oamenii să treacă strada, aceștia nu au voie să o facă.

A fost și cazul domnului Stelian Rotaru, care, având un membru al familiei internat la un cămin pentru vârstnici de pe strada Rudolf Walter, a solicitat ca în dreptul acestuia să fie instituită o trecere pentru pietoni.

Strada respectivă are trotuar doar pe o singură parte, cea opusă căminului. Aparținătorii sunt siliți, în condițiile actuale, să treacă strada și să meargă până la cămin prin noroi sau praf și bălării, aproape de șanț. Câteva dungi albe pe carosabil, chiar în dreptul căminului pentru vârstnici, nu ar fi însemnat mare lucru, dar cu Comisia de circulație din Primăria Timișoara nu te pui, pentru că răspunsurile pot fi de un singur tip: „Nu”.

Așa i s-a răspuns și domnului Rotaru: „În zona menționată mai sus, se menține semnalizarea rutieră existentă”, adică nici vorbă de trecere pentru pietoni. Probabil că persoanele respective – membrii comisiei – nici nu știu care sunt condițiile concrete din zona respectivă, caz în care le ajutăm cu imaginile alăturate, sau, pur și simplu, nu le pasă, ceea ce n-ar fi de mirare.

De altfel, nici cu transparența această comisie nu stă prea grozav, cele mai recente procese-verbale ale ședințelor – afișate pe site-ul municipalității – datează din anul 2015, iar cea mai „proaspătă” decizie publicată este din 16 martie 2016.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara își bate joc (și) de bătrâni. Ce se petrece este REVOLTĂTOR!

  1. de accord, comisia circulatie de la pmt ia cele mai ciudate decizii in ceea ce priveste circulatia in timisoara.
    greu de explicat logica conform careia au fost stabilite sensurile unice pe musicescu si mures.

Lasă un răspuns