O doctoriță de 32 de ani, din România, a suferit paralizie facială imediat după vaccinare, dar și-a revenit complet în scurt timp

Punct de vaccinare, deschis de luni pe Aeroportul Internațional Timișoara

Prima reacție adversă rară înregistrată în România la vaccinul Pfizer: o doctoriță în vârstă de 32 de ani din județul Vâlcea care s-a vaccinat a dezvoltat paralizie facială temporară după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty), anunță Ministerul Sănătății, conform HotNews.ro.

Doctorița și-a revenit complet în scurt timp. Paralizia facială temporară este o reacție adversă extrem de rară înregistrată la vaccin. Este o reacție similară cu cea din cazul anesteziei care se face la stomatolog, ce induce paralizie temporară a unei părți a feței, iar pacienții își revin complet în jumătate de oră – o oră.

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, precizează Ministerul Sănătății.

Paralizia facială periferică acută este cuprinsă în prospectul vaccinului Pfizer, la reacții adverse rare (≤1/10000 și <1/1000).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O doctoriță de 32 de ani, din România, a suferit paralizie facială imediat după vaccinare, dar și-a revenit complet în scurt timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *