În România vor fi imunizate cu vaccinul AstraZeneca persoanele între 18 și 55 de ani / Opt săptămâni, intervalul între cele 2 doze

În România, vor fi vaccinate cu vaccinul AstraZeneca persoanele între 18 și 55 de ani / Opt săptămâni, intervalul între cele 2 doze

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, conform HotNews.ro.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis, joi seară, CNCAV.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Comitetul de coordonare a vaccinării mai spune că a elaborat și transmis personalului implicat în vaccinare Procedura de vaccinare cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu respectarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor.

România așteaptă, în februarie şi martie, 1,3 milioane doze de vaccin de la AstraZeneca

România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, a anunțat marți secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. El a precizat că pentru luna februarie România va primi în jur de 800.000 de doze, cel mai probabil în trei tranşe.

Continuarea pe HotNews.ro

Foto: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns