O demolare îndelung așteptată într-o comună din Timiş

demolare 1

Iubitorii de clădiri și ansambluri arhitecturale din vremurile de altădată găsesc nu doar la Timișoara imobile pe care să le admire; și în localitățile județului Timiș pot fi văzute case trainice, mai mici, mai mari, după cum a fost bugetul proprietarului, dar care impresionează și azi prin soliditate și, de ce nu, stil arhitectonic. Iar atunci când actualii proprietari se îngrijesc să-i redea frumusețea de odinioară, efectul vizual este cu atât mai plăcut trecătorului.

Însă nu toate imobilele au avut parte de proprietari gospodari: din nepăsare sau, poate, lipsă de bani, căci nu știm noi cu exactitate povestea fiecăruia, unii proprietari au asistat, an de an, la degradarea caselor lor, iar unele au ajuns într-o stare atât de jalnică, încât unica soluție a ajuns să o reprezinte demolarea.

Așa a stat situația și în cazul unui imobil situat în centrul comunei Livezile. Proprietate impunătoare în urmă cu aproape un secol, atunci când a fost ridicată de un croitor vestit în zonă, ea a ajuns, în ultimul deceniu, să fie considerată o pată pe obrazul localității.

 

„Vă dați seama, casa se afla chiar în centrul comunei, lângă primărie și biserică. Nu o dată am fost întrebat care este situația ei”, afirmă primarul Ștefan Varga. „Din fericire, într-un final am reușit să ajungem la o înțelegere cu proprietara și să cumpărăm imobilul. Și l-am și demolat!”, adaugă primarul.

Livezile 1

Pe terenul, de-acum, viran, va fi amenajat noul centru civic al comunei Livezile. De acum, casa din centru a croitorului a rămas doar o amintire!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns