O comună tot mai îngrijită și mai curată…

biled 4

Comuna Biled s-a remarcat, în acest an, prin numărul mare de proiecte depuse, dar și prin multitudinea de inițiative aprobate pentru finanțare. Aceeași unitate administrativă a reușit însă și o altă performanță: să mențină străzile îngrijite, cum rar se poate vedea prin localitățile timișene. Acest lucru a fost posibil doar cu implicarea cetățenilor.

Edilul Cristian David dezvăluie motorul acestei reușite, respectiv faptul că a trimis periodic controale pe străzi, pentru a-i „sensibiliza” pe codași și pe cei care au uitat să-și cosească iarba.

Acolo unde bălăriile sporeau în înălțime în urma avertismentelor, a fost trimisă echipa de salubritate a primăriei care „a făcut bec”, după care factura aferentă a fost atașată la taxele restante.

Tot la fel se procedează și în situația în care pe spațiul verde din fața caselor se află depozitate materiale de tot felul. Aceeași echipă a primăriei le „mută”, dar tot pe cheltuiala proprietarului.

Au fost destule cinci-șase astfel de intervenții, mai precis câteva exemple, pentru ca treaba cu curățenia să meargă de la sine, fără „sensibilizări”.

Câștigul este acum al tuturor, căci locuitorii Biledului trăiesc într-o comună de la zi ce trece tot mai îngrijită, mai curată și, de aceea, mai frumoasă. Și asta fără bani, doar cu câteva ceasuri pe an de implicare a celor ce trăiesc aici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună tot mai îngrijită și mai curată…

  1. Dorim a se merge la periferia satului Biled, mai precis unde este localizat terenul de fotbal, langa care se afla o asa zisa „balta” care s-a transformat intr-o groapa de gunoi unde insusi persoanele angajate de primarie pentru a se ocupa de salubritate aduc gunoi cu tractorarele. A se mentiona ca in aceasta zona, sunt case locuite de persoane care sunt deranjate atat de priveleste cat si de mirosul emanat de aceste deseuri.
    Daca tot se expune adevarul, sa fie expus pana la capat, nu doar parti ce sunt promovate de primarie pentru a imbunati imaginea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *