O comună timişeană nu este iubită deloc la Bucureşti. Proiectele pentru finanţare guvernamentală, respinse unul după altul

Pischia 2

Când ai în față listele de proiecte depuse pentru obținerea de finanțări guvernamentale îți poți face o idee despre nevoile unor comunități. În cazul unei comune timişene, lista proiectelor respinse este foarte cuprinzătoare, având 15 poziții.

Pentru cei curioși spunem că din multele obiective solicitatede administraţia din Pişchia, doar unul s-a bucurat de alocarea finanțării, celelalte fiind, de la sine înțeles, glisate către turele viitoare de aprobare.

Citeşte şi: Zonă nouă pentru construirea de case, nu departe de Timişoara. Oricine poate concesiona teren în comuna cu aer bănățean bine păstrat

O simplă privire în listă e de ajuns pentru a înșirui ceea ce edilii își propun să realizeze pentru cetățeni, dar, deocamdată, se confruntă cu lipsa resurselor financiare.

În ordinea lor, aceste obiective încep cu rețeaua de canalizare din trei sate aparținătoare (Murani, Bencecu de Sus și Bencecu de Jos) și se încheie cu renovarea și mansardarea clădirii primăriei, respectiv cu reabilitarea și extinderea iluminatului public.

Citeşte şi: O comună din judeţul Timiş va avea rețea de gaze

Între aceste investiții necesare își au locul, de asemenea, modernizarea infrastructurii de acces rutier și a drumurilor de legătură dintre satele aparținătoare și centrul comunei.

Alte obiective din listă vizează reabilitări de clădiri (școala din Bencecu de Sus și dispensarul medical din Bencecu de Jos), dar și modernizări de baze sportive, în fiecare localitate. Se mai dorește și realizarea unui obor la Bencecu de Sus, precum și a unei săli de sport în Pișchia.

Cu toate aceste obiective amânate, progresul făcut în domeniul urbanizării de comuna timișeană în ultimii ani este vizibil, iar preocuparea pentru continuarea acestui proces este continuă. În tot ce se face, însă, trebuie avut în vedere și factorul timp, cel care poate aduce soluții, mai ales când e vorba de bani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “O comună timişeană nu este iubită deloc la Bucureşti. Proiectele pentru finanţare guvernamentală, respinse unul după altul

 1. Caline, esti…sa zicem, doar…rau.
  Pai de ce e bine ?
  Gandeste-te un pic, macar acum.
  Nu e bine sa aiba oamenii gaz, drumuri, etc, dincolo de interese…particulare sau cum sunt?
  Nu ma intereseaza culoarea politica a nimanui, dar…sa se faca cit mai multe, pt oameni.
  Asa ca, hai sa trecem de …astfel de …manifestari !

 2. Am crescut la Sălciua Nouă și te c-am deranjează când vezi drumul arată ca după bombardament și multe alte probleme. De ce sa aibă drumuri doar Bencecurile, Muraniul și Pișchia? Și domn Marius mă doare în cot de partidele astea de doi bani.Sănătace.

 3. Sint un cetățean care am locuit muncit și respectat consiliul local al comunei. Dar astăzi nu pot să spun același lucru. Conducerea face discriminare intre locuitori, serviciile personalului sint dezastruoase, foarte grav este că se implică în tot ce poate să le aducă profit în buzunarele lor. Am fost nevoită să solicit lămuriri la administrarea străină, care ma lămurit și am ajuns la concluzia că ori sint incompetenți / corupți. Dar precizez că nu suntem așa prosti doar răbdători nu știu cit.

Lasă un răspuns