O comună timişeană lovită cumplit de furtună şi-a rezolvat pe cont propriu problema curentului electric

cheveresu mare 2

Aleșii locali dintr-o comună timişeană au fost nevoiți să intervină urgent pentru a realimenta cu curent electric comuna, după ce furtuna din 17 septembrie a făcut ravagii. Pentru că reprezentanții Enel nu au dat dovadă de seriozitate în remedierea problemelor survenite, s-a decis cooptarea unei firme private.

Marcel Muia”De la Enel au venit luni, după furtună. Le-am spus că sunt crengi căzute pe firele de curent și să nu fie alimentată comuna până când nu se remediază această problemă. Ei bine, ei dat drumul la rețea și am rămas în… beznă, așa cum era de așteptat.

Am adus o firmă privată, angajații acesteia ne-au eliberat o factură și vom merge la Protecția Consumatorului încercând să ne recuperăm banii. Nu puteam sta fără curent și, din cauza aceasta, și fără apă”, spune Marcel Muia, primarul din Chevereșu Mare.

Nu doar curentul a fost singura problemă, furtuna a afectat acoperișurile mai multor biserici și școli din localitățile aparținătoare, precum și cel al sălii de sport din Vucova. În prima fază vor fi remediate problemele de la școli și sala de sport, existând finanțare în proporție de 60 la sută, restul banilor urmând să provină din fondurile locale.

Reparațiile la biserica din Vucova se vor realiza în a treia tranșă de despăgubiri. Nu doar clădirile care aparțin administrației locale au fost distruse du furtună, ci și unele imobile ale localnicilor. Există două-trei familii care au rămas fără acoperișuri.

”Voi discuta cu consilierii locali și vom stabili cum îi putem ajuta pe oameni. Fie le oferim țiglă din ce putem recupera de la acoperișurile bisericilor, fie vom scoate această țiglă la licitație, la un preț modic”, a adăugat edilul-șef.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns