O comună timişeană a devenit atrăgătoare pentru orăşenii dornici să-şi achiziţioneze case de vacanţă

casa de vacanta

O comună timişeană a devenit atrăgătoare pentru orăşenii dornici să-şi achiziţioneze case de vacanţă, cu un petic de curte şi de grădină, spaţii ideale de… retragere, la vreme de concediu şi de arşiţă.

Faptul că şi centrul de comună, şi satele aferente sunt situate la o distanţă acceptabilă faţă de Timişoara şi Lugoj face ca perspectiva unei investiţii imobiliare de tip „locuinţa mea de vară e la ţară” să fie şi mai ispititoare.

„Foarte mulţi oameni au cumpărat gospodării mai vechi pe care le folosesc ca reşedinţe de weekend. Fug de agitaţia şi aglomeraţia urbană şi găsesc liniştea în mijlocul naturii, la Cralovăţ. Astfel, se bucură şi de vecinătatea pădurii, şi de cele două văi, şi de peisajul frumos. Pe vremea lui Ceauşescu, în zonă exista o cabană, dar şi bazine pentru peşte, semn că potenţialul locului fusese remarcat şi atunci.

Astăzi, cabana e o ruină, însă priveliştea e plăcută ochiului. Lumea a cumpărat case în centrul de comună şi la Ictar-Budinţ, unde există avantajul apropierii Bega. Sunt preferate, cum vă spuneam, căsuţele vechi, cărora noii proprietari le aduc îmbunătăţiri pe bani puţini, atât cât să fie confortabile pentru vacanţe”, ne spune Ovidiu Doţa, primarul din Topolovăţu Mare.

Acesta a adăugat că, pentru timişenii ultimelor generaţii, ideea refugiului în aşezări rurale cu amplasamente pitoreşti rămâne, cel puţin pe moment, una demnă de atenţie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună timişeană a devenit atrăgătoare pentru orăşenii dornici să-şi achiziţioneze case de vacanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *