O comună timişeană ar putea deveni Raiul apicultorilor

lenauheim 8

Apicultorii și-ar putea muta stupii de albine într-o comună timişeană, unde administrația locală dorește împădurirea cu salcâmi a unei suprafețe de teren.

Mierea de salcâm este unul dintre cele mai căutate produse, pe piața din România, fiind aromată și având un gust plăcut.

Considerată un tonic general, mierea de salcâm are proprietăți importante: este expectorantă, sedativă și cicatrizantă, tratează afecțiunile gastrice și îmbunătățește activitatea inimii, a ficatului, este calmant gastric și crește procentul de hemoglobină din sânge.

La Lenauheim, terenul neproductiv va deveni raiul albinelor.

”Vrem să venim în întâmpinarea crescătorilor de albine și să împădurim nouă hectare de teren cu salcâmi”, spune Ilie Suciu, primarul comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună timişeană ar putea deveni Raiul apicultorilor

  1. Raiul cu 9 ha?! Din cinci ani numai unu sau doi ani sunt productivi. Familii de albine slab dezvoltate, brumele tarzii, timpul capricios in timpul infloririi salcamului fac ca ,,raiul” sa devina valea plangerii printre apicultori. Demn de luat in seama este ca domnul primar este printre primii cu adevarat atasat celor care trudesc in mediul rural dintre cei 9.. Daca cele 92 localitati cu primul om din frunte ar PLANTA arbori meliferi alta ar fi situatia micilor stupari. NEMTII adusi de imparateasa Maria T. au adus pe meleagurile banatene DOI ARBORI SPECIALI – EVODIA HUPEHENSIS SI SOPHORA JAPONICA. Un primar a considerat ca arborii seculari TREBUIE stersi de pe arealul localitatii! Daca fiecare apicultor ar lua in brate primarul din loc. sa si ar planta cate un copac din cei citati mai sus atunci, cu siguranta vom avea RAIUL ALBINELOR in Banat si ar fi un exemplu demn de luat in seama si urmat cu sfiintenie de scolari. Un copac da pana la 3 kg nectar in lunile IULIE – AUGUST.
    Felicitari domnule Primar ILIE SUCIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *