O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să se mute aici. Se acordă câte 5.000 de euro celor care vor să-și deschidă o afacere locală

O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să se mute aici. Se acordă câte 5.000 de euro celor care vor să-și deschidă o afacere locală.

O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să se mute aici. Se acordă câte 5.000 de euro celor care vor să-și deschidă o afacere locală

Roseto Valfortore, un sat ”fantomă” din sudul Italiei, rămas doar cu 900 de locuitori, oferă casă sau un premiu de 5000 de euro pentru străinii care vor să se stabilească aici, relatează Corriere della Sera.

O comună depopulată

Comunitatea de munte din provincia Foggia face o încercare de a stopa depopularea care îi afectează de ani de zile teritoriul.

italia 2 1

Sursa foto: Google maps

Datorită unei finanțări din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale, municipalitatea condusă de primarul Lucilla Parisi, a decis să aloce 5 mii de euro în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru” și care își transferă reședința și reședința obișnuită în comună. În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea sau șederea în țară a unor noi activități prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile.

CITEȘTE ȘI: Elevii din mediul rural își doresc să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

Resursele alocate vor fi alocate în ordinea cronologică de sosire a cererilor, în limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate și într-o a doua fază.

Localitatea nu este la prima inițiativă făcută împotriva depopulării. În aprilie 2021, pentru a reda decorul și frumusețea locală, și de a atrage turiști și a oferi oportunități de angajare, Consiliul Local a decis să achiziționeze casele părăsite și să le atribuie cetățenilor privați sau antreprenorilor dornici să investească. O inițiativă asemănătoare caselor de 1 euro relatate adesea în presă.

g4media


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *