Elevii din mediul rural își doresc să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

Elevii din mediul rural își doresc să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

Elevii din mediul rural își doresc să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă.

Aproximativ 60 la sută dintre elevii de gimnaziu din mediul rural ar vrea ca în cadrul unui curs de educație financiară să afle ce afacere să își deschidă, conform unui sondaj realizat de World Vision România și Societe Generale Global Solution Centre, derulat la finalul anului 2021-începutul anului 2022 pe un eșantion de 243 de elevi de gimnaziu din mediul rural.

CITEȘTE ȘI: Abuzuri și minciuni cu epoleți: șeful jandarmilor timișeni, colonelul Slev, a ordonat, pe șest, distrugerea unui drum agricol

54 la sută dintre elevii care au participat la sondaj cred că o persoană educată din punct de vedere financiar știe să își folosească banii astfel încât să îi ajungă de la o lună la alta, iar în jur de 49 la sută cred că o persoană educată din punct de vedere financiar este o persoană care își poate plăti facturile la timp, rămâne cu bani pentru traiul zilnic și știe să facă economii.

CITEȘTE ȘI: A nins abundent în unele zone din vestul țării. Video

“O mare parte dintre copiii din programele noastre provin din familii defavorizate pentru că părinții nu au adesea un loc de muncă sau au unul slab plătit. Astfel, de cele mai multe ori, banii pe care părinții și copiii îi au de gestionat sunt foarte, foarte puțini. Uneori, dar mai rar este adevărat, chiar și în aceste cazuri în care banii sunt puțini, pot fi făcute îmbunătățiri privind cheltuirea lor. Faptul că elevii speră ca un curs de educație financiară să îi învețe cum să aibă o viață echilibrată sau cum să își creeze propria afacere ne arată cât de mare este importanța unui astfel de program pentru copii”, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

59 la sută dintre elevi vor să afle cum să aibă grijă de banii pe care îi primesc de la părinți ori rude, iar 50 la sută ar vrea să afle cum să creeze un plan de afaceri. De asemenea, elevii și-ar dori ca managerii ori antreprenorii cunoscuți să le explice cum funcționează o afacere, iar 20 la sută ar vrea să învețe cum să-și ajute părinții să aibă mai ușor și mai bine grijă de bani. Aproximativ 62 la sută dintre elevi cred că un curs de educație financiară îi poate ajuta să învețe să aibă grijă de bani pentru a avea un trai echilibrat când vor fi adulți, iar 50 la sută cred că un astfel de curs îi învață să câștige banii cinstit, fără să-i cheltuiască pe lucruri de care nu au nevoie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *