Harta centrelor de evaluare COVID-19: Unde mergi dacă ai o formă ușoară sau medie de boală

Harta centrelor de evaluare COVID-19: Unde mergi dacă ai o formă ușoară sau medie de boală

Harta centrelor de evaluare în ambulator COVID-19, care vor prelua pacienți COVID cu forme ușoare și medii de boală, pentru a scădea presiunea pe Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, a fost publicată astăzi de Ministerul Sănătății.

Harta include în acest moment 174 de centre distribuite pe întreg teritoriul țării, însă se va actualiza pe măsura operaționalizării altor centre de evaluare.

HARTA ESTE DISPONIBILĂ AICI.

Ministerul Sănătății a anunțat că circa 230 de centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 vor fi deschise în România în valul 5 al pandemiei.

Pacienții cu test pozitiv la SARS-CoV2 ar trebui să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv sau într-un timp cât mai scurt.

În aceste centre, pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor putea primi inclusiv tratament cu anticorpi monoclonali, care se administrează în primele zile de la infectare pentru a fi eficienți, și antivirale.

CITEŞTE ŞI: O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să se mute aici. Se acordă câte 5.000 de euro celor care vor să-și deschidă o afacere locală

Condițiile de funcționare pe care trebuie să le îndeplinească centrele de evaluare ambulatorie COVID-19, precum și Ghidul de evaluare și tratament în aceste centre, au fost stabilite de Ministerul Sănătății printr-un Ordin publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, conform HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *