O comună din Banat nu are medic de familie de un sfert de secol!

garnic

O comună din Caraş-Severin nu are medic de familie de mai bine de 25 de ani!

Primarul din Gârnic se chinuie de ani buni să atragă medici, însă până în prezent nu a reuşit. Edilul este dispus să le ofere celor care vor să profeseze aici, o serie de facilităţi. Până se va rezolva problema, primarul Nicolae Tismănariu le sare zilnic în ajutor cetăţenilor bolnavi, pe care îi transportă cu maşina personală pentru investigaţii fie la Spitalul din Moldova Nouă fie la cel din Reşiţa.

„Aici este o zonă mai izolată, o comunitate mai restrânsă. Au ezitat medicii să vină . Comuna are 1.368 de locuitori. Să ştiţi că am făcut de fiecare dată toate demersurile necesare, dar nu am avut un rezultat pozitiv. Aici populaţia este îmbătrânită, mai bine de jumătate dintre locuitori au peste 65 de ani ;i sunt bolnavi. Deşi am scos postul la concurs de nenumărate ori, nu a venit nimeni. Eu sunt dispus să le ofer şi casă, complet utilată în incinta dispensarului. Au aici căldură, apă caldă, nu le lipseşte nimic, doar să vină”, a mai precizat edilul Nicolae Tismănariu.

Mai mult decât atât, săptămânal, primarul, îi transportă pe cei bolnavi, cu maşina personală pentru investigaţii fie la Spitalul din Moldova Nouă fie la cel din Reşiţa. În plus, consiliul local a încheiat câteva parteneriate cu mai multe ONG-uri pentru a le asigura gratuit medicamentele necesare, conform radioresita.ro.

Foto: hoinarii.blogspot.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună din Banat nu are medic de familie de un sfert de secol!

  1. Hai culmea; lipsesc medicii in toate spitalele din Romania, pana si in Bucuresti, si ei au pretentia sa vina medic in…Gârnic! Mare este gradina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *