Eforturi intense pentru ca elevii din Timişoara să înveţe doar de dimineaţă

elevi 1

Directorii unităţilor de învăţământ, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, dar şi cei ai Primăriei Timişoara fac eforturi susţinute pentru ca elevii să înveţe numai de dimineaţă.

Din păcate, multe dintre şcolile gimnaziale din municipiul de pe malurile Begăi sunt supraaglomerate, ceea ce obligă directorii şi consiliile de administraţie să aprobe desfăşurarrea cursurilor şi de după-amiază.

În anul şcolar care va începe în curând, în unele unităţi de învăţământ vor avea loc cåteva schimbări, astfel încât tot mai mulţi elevi vor merge la şcoală doar de dimineaţă.

La Şcoala gimnazială nr.16, una dintre unităţile căutate de părinţi datorită rezulatelor foarte bune obţinute de elevi la evaluarea naţională, în toamna acestui an se vor construi noi spaţii.

Ca urmare, în curtea şcolii se vor ridica o sală de sport, vestiare şi opt săli de clasă.

„În primul semestru vom muta nouă clase la Colegiul Tehnic Regele Ferdinand”. Ne-am gândit la cele pregătitoare şi la clasa a IV-a”, a declarat Mihai Pârvulescu, directorul Şcolii gimnaziale nr.16.

El a mai menţionat că în urma întâlnirii pe care a avut o cu viceprimarul Dan Diaconu, în curând se va desfăşura licitaţia pentru construirea extinderii, iar din semestrul al II-lea e posibil ca toţi elevii să fie mutaţi la colegiul tehnic, din cauza lucrărilor preconizate.

Şi Şcoala gimnazială nr. 21 este destul de aglomerată. Pentru a asigura elevilor ore numai de dimineaţă, consiliul de administraţie a decis ca un număr de trei clase să studieze la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”.

Emilia Costea, directoarea unităţii de învăţământ, ne-a declarat că pentru ca această variantă să devină realitate trebuie să primească acordul tuturor factorilor implicaţi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *