O comună de lângă Timişoara va deveni mult mai atrăgătoare pentru cei care-şi doresc o casă

case Mosnita

Într-o comună de lângă Timişoara, bugetul local pe 2018 va finanța o serie de obiective care vin să completeze ceea ce s-a făcut până acum ori care se constituie în investiții de mai mică anvergură, dar la fel de necesare ca și marile lucrări de infrastructură.

Astfel, este prevăzută extinderea trotuarelor în reședința administrativă Moşniţa Nouă și în satele aparținătoare Moșnița Veche și Urseni.

Se va extinde, în acest an, rețeaua de iluminat public în ultima dintre aceste localități, în perimetrul noului PUZ pentru tineret, simultan cu finalizarea rețelei casnice. De asemenea, se va realiza rețeaua de iluminat public în noul cartier de locuințe de pe teritoriul fostei societăți Avicola.

În aceeași listă de investiții din bani proprii este cuprinsă și profilarea canalelor și realizarea de rigole de scurgere a apei pluviale, în general pe străzile cu pericol de inundații din vetrele vechi ale localităților aparținătoare comunei.

Edilii își mai propun să realizeze o capelă mortuară în cimitirul din satul Albina și reabilitarea cimitirelor din Urseni și din cele două Moșnițe (Veche și Nouă), respectiv refacerea împrejmuirilor și amenajarea de alei pietonale și de acces auto.

Un alt obiectiv îl constituie reabilitarea dispensarului medical din Moșnița Nouă. Edilii spun însă că la rectificările viitoare ale bugetului local, vor fi deschise și alte obiective, în funcție de volumul încasărilor.

Cum vedem, lista investițiilor este ambițioasă, dar ținând cont și de ritmul în care se construiește în această comună periurbană (numai în 2017 au fost emise 1.950 de autorizații de construire pentru locuințe noi) se poate spune că, de acum încolo, în domeniul edilitar și al infrastructurii, se va lucra „cu foc continuu, ca la fabrică”. Dacă vor fi bani, desigur!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *