O comună de lângă Timişoara se dezvoltă în ritm alert. Va avea alei de promenadă, iluminat ornamental şi o scenă în aer liber

La Ghiroda, dezvoltarea în ritm alert, atât în planul rezidențial, cât și în cel economic, dar și creșterea semnificativă a populației au făcut ca actualul centru civic să nu mai corespundă nevoilor comunității locale.

Oricine poate observa că această localitate din continuarea Timișoarei este astăzi mai mult decât o prelungire a municipiului, ea devenind un veritabil orășel având mai multe cartiere noi.

Autoritatea publică locală a sesizat că Ghirodei îi lipsește din centrul său civic un spațiu generos de socializare.

Părculețul din fața bisericii și spațiile verzi din fața principalelor instituții sunt prea mici pentru a găzdui evenimentele importante, cu participare numeroasă de public.

De exemplu, în luna decembrie, ghirodenii și-ar fi dorit și ei să poată organiza un târg de Crăciun, dar nu au unde. Edițiile târgului apicol s-au ținut în stradă, în absența unui astfel de loc.

De aceea, primarul Ionuț Stănușoiu are în vedere mutarea terenului de fotbal, amplasat în spatele primăriei, în altă parte a localității pentru ca pe această suprafață să poată fi amenajat un parc central, cu un spațiu generos de socializare, dotat poate și cu o scenă în aer liber.

Se dorește ca, în zona limitrofă a viitorului parc central care va avea alei de promenadă și iluminat ornamental, tot în scop de socializare să fie amplasate un restaurant și un bar.

În acest spațiu, în felul lui multifuncțional, pe viitor vor putea fi organizate, în cu totul alte condiții decât cele din prezent, evenimente, precum cele amintite, dar și multe altele.

Până ca acest proiect al edililor să înceapă a prinde contur trebuie rezolvate câteva probleme juridice legate de perimetrul în care va fi mutat terenul de fotbal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns