Republica Moldova îi invită oamenii de afaceri timișeni să investească

Republica Moldova este în căutarea mai multor investitori români şi, totodată, încearcă să-şi promoveze mai bine produsele pe piaţa românească.

Timişul este un judeţ care, în pofida distanţei mari de statul de peste Prut, prezintă totuşi un interes major pentru mediul de afaceri basarabean. Ambasada Republicii Moldova în România şi Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) au organizat, miercuri, la Timişoara, un eveniment economic complex, destinat promovării și intensificării relațiilor economice bilaterale.

Excelenţa Sa Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, militează pentru mai multe investiții românești în statul pe care îl reprezintă
Excelenţa Sa Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, militează pentru mai multe investiții românești în statul pe care îl reprezintă
Sub titulatura „Oportunităţi investiţionale şi de afaceri în Republica Moldova”, au avut loc mai multe prezentări, atât în ceea ce priveşte atuurile ţării vecine pentru atragerea de investitori, cât şi de produse proprii, prin reprezentanţii mai multor companii.

Excelenţa Sa Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, afirmă că punctele forte ale ţării sale, pentru atragerea investiţiilor, sunt forţa de muncă ieftină şi calificată şi amplasarea geografică, ce-i conferă un statut de punte între pieţele Uniunii Europene şi cele ale Comunităţii Statelor Independente.

„Vreau să mulţumesc în mod deosebit Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, pentru susţinerea în organizarea acestui eveniment. România este pentru Republica Moldova un partener foarte important.

În momentul de faţă, 24,8 la sută din exporturile Republicii Moldova se realizează către România, iar 13 la sută din importurile noastre sunt de produse din ţara dumneavoastră. Totodată, România ocupă locul al şaselea în clasamentul investiţiilor străine în România”, ne-a declarat ambasadorul moldovean.

În primul semestru al acestui an, schimburile comerciale bilaterale au atins suma totală de 516 milioane de dolari SUA. Practic, în acest moment România este cel mai important partener de comerţ exterior al statului moldovean.

Excelenţa Sa Mihai Gribincea susţine că statul pe care îl reprezintă şi-ar dori ca ţara noastră să urce şi în clasamentul investiţiilor străine pe una dintre primele trei poziţii.

Cu prilejul evenimentului de miercuri, delegaţia moldoveană a pus la dispoziţia asistenţei informații fiscale, juridice, bancare, de legislație a muncii, date utile în susţinerea şi promovarea exporturilor, precum şi în facilitarea cooperării economice şi atragerea de investiţii în Republica Moldova și în România.

Din partea română, în afara unor oameni de afaceri direct interesaţi, au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, firme de consultanță, precum și reprezentanți ai asociațiilor de oameni de business străini din Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns