La ședința CJT, „Lucică” a lovit din nou

La precedenta ședință în plen a Consiliului Județean Timiș, cea de la sfârșitul lunii noiembrie, unul dintre proiectele de hotărâre care părea banal a fost amânat, la insistențele consilierului Liviu Cocean, poreclit odinioară de fostul președinte Titu Bojin, „Lucică”, probabil pentru a-i contracara obiceiul de a lua cuvântul de nenumărate ori pe aceeași temă, cu sau fără aprobarea celui care conducea dezbaterea. „Lucică” s-a întors la ședința de miercuri a CJT și a insistat, din nou, ca instituția să nu aprobe neexercitarea dreptului de preemțiune pentru două spații comerciale situate pe bulevardul Carol I, pe care proprietarul are intenția să le vândă.

Cu toate că fusese vorba ca membrii comisiei de urbanism să viziteze spațiile respective pentru a vedea cum arată, aceasta nu s-a întâmplat, fiind găsite diverse justificări. De asemenea, în bugetul pe anul 2016 nu au fost prevăzuți bani pentru astfel de achiziții imobiliare, iar instituțiile județene nu stau în chirie, dar n-a mai contat, pentru că alesul a insistat să se facă demersuri pentru cumpărarea lor.

În cadrul disputei a intrat și secretarul Dănuț Ardelean, care le-a amintit consilierilor că a mai existat o tentativă de a cumpăra un apartament lângă Teatrul „Merlin”, de care aveau cu adevărat nevoie, dar prețul evaluatorului a ieșit mai mic decât cel al pieței, astfel că vânzătorul nu a mai încheiat tranzacția cu CJT.

Liviu Cocean a argumentat că secția Bibliotecii Județene din Freidorf ar avea nevoie de un spațiu și a propus să se scoată de pe lista cu spații din proiect cele de pe bd. Carol I.

Iar de aici totul a intrat în… ceață, pentru că, deși proiectul a primit peste 20 de voturi, mai mult de o jumătate plus unu, voturile nu au însumat 25, adică două treimi, cât este nevoie pentru o hotărâre legată de patrimoniu. Dănuț Ardelean urmează să se documenteze și să le explice aleșilor, săptămâna viitoare, ce anume au votat.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “La ședința CJT, „Lucică” a lovit din nou

Lasă un răspuns