O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente începe săptămâna viitoare în peste 80 de state, inclusiv în România/ ”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”

Mai multe medicamente pentru tratarea bolnavilor de cancer lipsesc de pe piață

O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente începe săptămâna viitoare în peste 80 de state, inclusiv în România/ ”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”

O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente se va derula săptămâna viitoare, în peste 80 de state.

”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”, este mesajul transmis de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat a murit după ce a fost împins de altul, care voia sa-i ia doza de bere. Totul s-a petrecut într-o localitate din Banat

”Vă invităm să participaţi la campania MedSafetyWeek, care se va desfăşura săptămâna viitoare, 7-13 noiembrie 2022. 82 de ţări se întrunesc pentru a încuraja raportarea reacţiilor adverse suspectate la medicamente”, a transmis, vineri, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România:.

Instituţia speră să primească cât mai multe raportări.

”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure pentru noi toţi”, este mesajul transmis de instituţie.

Potrivit Agenţiei, o reactie adversă se defineşte ca ”un raspuns nociv si nedorit, determinat de un medicament”.
”Aceasta înseamna că apare un efect nedorit sau neintenţionat după ce aţi utilizat un medicament.

Sunt considerate reacţii adverse si efectele nedorite care apar dupa supradozarea medicamentului, utilizarea gresita, abuzul si erorile de medicatie sau efectele nedorite aparute in urma expunerii profesionale”, transmite Agenţia, conform g4media.ro.

Instituţia prezintă, pe site-ul propriu, atât informaţii pentru pacienţi, cât şi pentru profesioniştii din sănătate legate de reacţiile adverse la medicamente.

Foto: arhivă cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *