”Până în prezent s-a achiziționat cantitatea totală de 61.569 tone de cărbune”, anunță Colterm

Prețul gigacaloriei crește, la Timișoara, însă abonații Colterm nu vor simți mărirea

”Până în prezent s-a achiziționat cantitatea totală de 61.569 tone de cărbune”, anunță Colterm

Colterm a cumpărat 61.569 tone de cărbune, iar reprezentanții companiei spun că în perioada următoare vor continua, într-un ritm mai accelerat, aprovizionarea pentru asigurarea necesarului de consum.

”Începând cu luna mai a.c. aprovizionarea cu cărbune și cu gaze a fost constantă, așa încât, dacă la finele lui mai aveam pe stoc cantitatea de 6.084 tone, până în prezent s-a achiziționat cantitatea totală de 61.569 tone de cărbune, din care 9.565 tone au fost consumate o dată cu pornirea sezonului de încălzire, iar stocul actual de cărbune este de 52.004 de tone.

CITEȘTE ȘI: O campanie pentru raportarea reacţiilor adverse la medicamente începe săptămâna viitoare în peste 80 de state, inclusiv în România/ ”Vă rugăm să vă implicaţi pentru a ne ajuta să facem medicamentele mai sigure”

În perioada următoare vom continua, într-un ritm mai accelerat, aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru perioada de iarnă, cu precizarea că, la momentul actual, avem contractată întreaga cantitate de cărbune, estimată pentru sezonul 2022-2023 (210.000 tone).

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, dacă la sfârșitul lunii mai a.c. aveam înmagazinată cantitatea de 3.273 MWh, în prezent stocul este de 38.585 MWh (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități), cu precizarea că întreg necesarul de gaze pentru luna noiembrie a fost deja achitat în avans, ceea ce ne permite să nu folosim, deocamdată, din stocul înmagazinat menționat.

Mai trebuie amintit că au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, mai fiind încă necesară contractarea cantității de aproximativ 85.000 MWh, pentru care depunem toate diligențele necesare.

Suplimentar folosirii cărbunelui și gazului, în vara acestui an, s-a reușit obținerea autorizației pentru arderea de biomasă, astfel că, în prezent, se derulează și procedurile specifice pentru achiziționarea acesteia”, transmite Colterm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *