O brutărie s-a ars rău pentru că a angajat ilegal doi străini

În timpul controlului la o societate comercială, polițiștii din cadrul Serviciului pentru imigrări al judeţului Timiș au depistat doi străini din Serbia, care munceau fără aviz de angajare.

Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare sub escortă de pe teritoriul României, fiind dispusă și interdicția de a intra în țară pentru o perioadă de şase luni.

CITEȘTE ȘI: Ce au descoperit legiştii pe trupurile poliţistului şi al iubitei sale, găsiţi morţi în casă la Oraviţa

Totodată, reprezentanții firmei – având ca obiect de activitate producerea pâinii – vor fi sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor  Ordonanţei de Guvern nr. 25, din 26 august 2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

CITEȘTE ȘI: O timișoreancă îndrăgostită de o limbă moartă

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbați, de 24, respectiv de 36 de ani, au intrat legal în țară, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI: Cu trenul până la Viena, din 9 decembrie!

Serviciul pentru imigrări al judeţului Timiș reaminteşte că începând cu data de 9 noiembrie a acestui an,  Legea nr. 247 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România stabilește noi condiții pentru persoanele alogene intrate în ţară în baza convențiilor internaționale sau a altor acte normative prin care sunt exonerate de la obținerea vizei, dar care încalcă reglementările în domeniu migrației, în principal privind încadrarea în muncă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O brutărie s-a ars rău pentru că a angajat ilegal doi străini

  1. O brutărie! Având în vedere că la noi în sat nu avem nicio brutărie, ne gândim că e vorba de brutăria din satul lui Lengher!

Lasă un răspuns