O beteală violetă în vârful bradului?

Indiferent de terenul pe care se joacă, orgoliile unei întâlniri dintre Poli și Dinamo ating întotdeauna cote incandescente. Nici deseară, pe arena ”Dan Păltinișanu”, nu va fi altfel.

Fanii Timișoarei fotbalistice au avut dintotdeauna în ADN, ca… marcă înregistrată, dorința de a învinge și chiar de a umili grupările bucureștene din Ghencea și Șoseaua Ștefan cel Mare. Ei vor cu ardoare ca și astăzi ”câinii roșii” să fie ținuți în lesă sau puși cu botul pe labe.

Desigur, nu va fi deloc ușor, mai ales că elevii lui Miriuță, în cazul unei victorii, vor petrece sărbătorile de iarnă pe un loc de play-off. Dar, dacă vor învinge, și bănățenii vor fi fericiți de Crăciun și Revelion, pentru că nimic nu este mai dulce, fotbalistic vorbind, decât o beteală violetă în vârful bradului și câteva globuri alb-roșii (culori care fac trimitere și la UTA, evident) sparte la rădăcină…

Antrenorul lui Poli, Ionuț Popa, a scos deja sabia din teacă: „Am urmărit cu… interes declaraţiile tehnicianului de la Sepsi Sfântu Gheorghe, am văzut golul perfect valabil anulat Voluntariului şi am auzit desigur afirmațiile făcute de Claudiu Niculescu, care a spus că Dinamo este împinsă de la spate.

Eu ştiu că această echipă vrea să câştige cu orice preţ jocul cu Poli. Îmi doresc ca arbitrul Adrian Cojocaru să aibă o prestație corectă. Vrem neapărat să câștigăm”, a spus coach-ul bănățenilor.

De asemenea, și mijlocașul Timișoarei, Gabriel Vașvari, vrea toate cele trei puncte puse în joc: ”Este o bună oportunitate de a ne confirma maturitatea. Îmi doresc enorm să învingem”.

El a adunat opt partide împotriva bucureștenilor, în tricoul celor de la FC Botoșani și Poli Timișoara, a câștigat de trei ori, a scos două remize, iar în trei rânduri a părăsit terenul învins. Mai mult, jucătorul Timișoarei a marcat și două goluri în poarta lui Dinamo, ambele din penalty.

În ultimul meci direct din acest sezon, Poli Timișoara a câștigat în ”groapa” din Șoseaua Ștefan cel Mare, cu scorul de 2-1, iar Vașvari a marcat primul gol al întâlnirii, din penalty, în minutul 37.

La rândul lui, atacantul lui ACS Poli, Octavian Drăghici, ne asigură că echipa sa vrea să învingă eternul rival: ”Fiind timișorean, pentru mine acest meci înseamnă enorm. Se știe că între Poli și Dinamo există o foarte mare rivalitate. Așadar ne dorim cu ardoare victoria. Sper să se repete scenariul din tur, când am învins la ei acasă”.

1 Comments
birlic 18/12/2017
Haide Poli o sa tinem pumnii stransi ,pt. victorie